Zaman tüneli: 2012’de Webrazzi'de neler okudunuz?

Zaman tüneli: 2012’de Webrazzi'de neler okudunuz?

Türk internet sektörü 2012’de çok hareketli bir yıl geçirdi. Biz de bir yıl boyunca hem Türkiye, hem de yurtdışındaki tüm önemli gelişmeleri, özel makale ve analizleri sizlere aktarmaya çalıştık. 2012’nin şu son bölümünde gelin hep beraber zamanda bir yolculuk yapalım ve Webrazzi’de sizlerle paylaştığımız haber ve makaleleri yılın en başından itibaren birlikte hatırlayalım.

Sizler için her ay paylaştığımız yazılardan en çok okunan bazılarını sizler için seçtik. Ocak ayından Aralık’a kadar neler olmuş, neler en çok okunmuş aşağıdaki listede görebilirsiniz. Ayrıca listenin en sonunda 2012’nin toplamda öne çıkan 5 yazısının neler olduğunu da öğrenebilirsiniz…

Ocak

Ocak ayında en çok ilgi gösterdiğiniz konu Webrazzi 2011 sonuçları oldu. Yıl içerisinde farklı zamanlarda karşımıza çıkan site engelleme haberlerinden ilki Maçkolik ve Sahadan.com’a erişim engellenmesi ise ikinci sırada yer aldı. Ocak ayında ayrıca Etohum’un 15 girişimini, 41?29!’un çoğunluk hissesinin satışını ve UzmanTV’nin 4,5 yılda nasıl karlılığı yakaladığını sizlerle paylaştık.

Webrazzi 2011 sonuçları belli oldu

Maçkolik ve Sahadan.com’a erişim engeli

Etohum 2012′de 1500 girişim arasından seçilen Etohum 15 girişimleri açıklandı

41? 29!’un çoğunluk hissesi satıldı

Bir girişim hikayesi: UzmanTV karlılığı 4,5 yılda yakaladı

Şubat

Şubat ayında Turkcell’in çoğunluğunu satın aldığı Fizy’nin devreye almaya başladığı yenilikler en çok ilgi çeken başlık oldu. Ardından ortalığı kasıp kavuran Angry Birds’ün Facebook çıkartmasını ve girişimcilerin Acun Ilıcalı’dan öğrenebileceklerini sizlere aktardık. Twitter’ın marka sayfalarının Türkiye’de yayına girmesi ve comScore’un açıkladığı Türkiye’nin en popüler 20 web sitesi de bu ay en çok okunanlar arasında yer aldı.

Fizy 2.0 Geliyor

Ve Angry Birds Facebook’ta

İnternet girişimcilerinin Acun Ilıcalı’dan öğreneceği 5 şey

Twitter marka sayfaları Türkiye’de yayına girmeye başladı

Comscore Ocak 2012 için Türkiye’nin en popüler 20 web sitesini açıkladı

Mart

Ocak ayında erişime engellenen ve sonradan açılan Maçkolik, Mart ayında bir kez daha gitti geldi. Her ne kadar bir erişim engellemesi ile karşılaşmamış olsa da, Mart ayında Facebook’ta yaşanan teknik sorun milyonlarca kişinin sosyal ağ sitesine erişememesine neden oldu. Mart ayında en çok ilgi gören konulardan biri de Webrazzi’nin yeni ofisi oldu. Ersan Özer’in hayatının en önemli konuşması ve Türkiye’deki kuluçka merkezleri bu ay en çok ilgi gören diğer konular oldu.

Maçkolik yine gitti geldi

Facebook’a Türkiye’den erişim sorunu

Webrazzi yeni ofisinde

Ersan Özer’in hayatının en önemli konuşması ne içindi?

Girişiminizi hızlandırabilecek 20 kuluçka merkezi

Nisan

Nisan ayına Faceboook’un 1 milyar dolarlık sansasyonel Instagram satın alması damgasını vurdu. Bu haber ve bununla ilgili analizlerimiz Nisan’da en çok ilgi gösterdiğiniz yazılar arasında yer alıyor. Google’ın akıllı gözlük projesi ise çok ses getiren Instagram satın alması arasından sıyrılabilen ender başlıklardan biri oldu.

Instagram hikayesinden ilginç noktalar ve çıkarılacak dersler

Google akıllı gözlük ‘Project Glass’ı duyurdu

Facebook, Instagram’ı 1 milyar dolara satın aldı

Android’de Instagram çılgınlığı

Facebook Instagram’ı neden satın aldı?

Mayıs

Yemeksepeti’nin yeni ofisi ile ilgili görüntüler Mayıs ayında Webrazzi okurlarının en çok ilgisini çeken konuların başında geliyor. Com.tr uzantısını kullanan pek çok önemli web sitelerine yönelik saldırı bu ay gündemin önemli başlıklarından biriydi. Ersan Özer’in yeni girişimi YouLike’ı ilk kez Webrazzi Startup’12’de resmen duyurması, MÜYAP’ın ShiftDelete forumları için kapatma kararı aldırması ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Silikon Vadisi çıkartması bu ayın diğer dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı.

Yemeksepeti’nin sıradışı yeni ofisi

Yandex.com.tr, Paypal.com.tr, Microsoft.com.tr, Gmail.com.tr ve diğerleri hacklendi

Ersan Özer yeni girişimi Youlike’ı açıkladı – Webrazzi Startup’12

Müyap ShiftDeleteNet Forum için kapatma kararı aldırdı

Abdullah Gül’den Silikon Vadisi çıkarması

Haziran

Haziran ayında ise Apple’ın WWDC etkinliği ve iOS 6 öne çıkan iki konu oldu. E-ticaret şirketlerinin istihdam karnesi, Hepsiburada’nın yatırım görüşmelerine dair özel haberimiz ve girişimlerin başarısız olma nedenlerinin sıralandığı infografik yazın ilk ayında en çok dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.

iOS 6 ile 200′den fazla yenilik geliyor

Apple WWDC 2012′de yenilik yağmuru

E-ticaret şirketlerinin istihdam karnesi

Hepsiburada.com dünya devleriyle yatırım sürecinde

Girişimler neden başarısız olur?

Temmuz

Temmuzda en çok ilgi gösterdiğiniz konu yatırım arayan girişimlerin bilmesi gereken 26 terimi bir araya getiren ilginç bir yazı oldu. Ardından 2 Türk kardeşim San Francisco’daki girişimleri Koding röportajımız ve YouLike’ın betasına dair ilk izlenimlerimiz ilgi gördü. Bir Facebook mühendisinin krizi fırsata çevirmesi ve Yemeksepeti’nin yatırım görüşmelerine dair ilk paylaşımlarımız Temmuz ayında dikkat çeken diğer konular oldu.

Yatırım arayan girişimcilerin bilmesi gereken 26 terim

İki Türk kardeşten San Francisco merkezli startup: Koding

YouLike’ın betası açıldı: İçeriden ilk izlenimler

Facebook mühendisinin hatası nasıl bir PR başarısına dönüştü?

Yemeksepeti yatırımı için geri sayım başladı

Ağustos

Ağustos ayında Rocket Internet’in Türkiye operasyonunun kapanmasına dair son dakika haberimiz ve konuyla ilgili yayınladığımız analiz damgasını vurdu. Fakat en az onun kadar dikkat çeken ise Çağlar Erol’un IT sektöründeki nitelikli işgücü krizine dair görüşleri oldu. Wired’ın Avrupa’daki 100 girişim arasında gösterdiği Türk girişimler ve Microsoft’un yenilenen logosu ise Ağustos’un diğer önemli başlıkları arasında.

Rocket Internet Türkiye operasyonunu kapatıyor!

IT’de nitelikli işgücü krizi ve çözümü

Wired dergisi Avrupa’nın en dikkat çeken 100 girişimini listeledi – 10 şirket Türkiye’den!

Microsoft 25 yıldan sonra logosunu yeniledi!

Rocket Internet neden Türkiye’den çıktı?

Eylül

Türkiye Eylül ayında iPhone 5 etkinliğini Webrazzi’nin canlı güncellemesinden takip etti. Ayın geri kalan kısmında da iPhone 5, iOS 6 ve Apple’ın Türkiye operasyonları için verdiği iş ilanları konuşuldu. Apple gündemi dışında Eylül ayında en çok konuşulan diğer bir konu ise Yemeksepeti’nin 44 milyon dolarlık yatırımı oldu.

Apple’ın iPhone 5 etkinliği

İşte iPhone 5′in tüm özellikleri ve fiyatı

iOS 6 için hazırlıklarınızı tamamladınız mı?

Apple Türkiye operasyonu için yeni çalışanlar arıyor

Yemeksepeti’ne General Atlantic’ten 44 milyon dolar yatırım

Ekim

Ekim ayında ise Webrazzi okuyucularının ilgisini çeken iki farklı etkinlik oldu. Bunlardan ilki Webrazzi Summit, ikincisi ise Apple’ın iPad Mini etkinliğiydi. Rocket Internet’in Türkiye operasyonunu sona erdirmesinin ardından eski çalışanlarının izini sürdüğümüz yazımız, online yemek pazarının bilinmeyen oyuncuları ve Yandex’in yeni web tarayıcısı Ekim’de öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Webrazzi Summit 2012 Canlı Yayın

Apple iPad Mini Etkinliği

Rocket Internet Türkiye çalışanları şu anda ne yapıyor?

Online yemek siparişi pazarının bilinmeyen oyuncuları

Yandex’in web tarayıcısı kullanıma sunuldu: Yandex.Browser

Kasım

Türkiye’deki internet şirketlerinin ofisleri artık Silikon Vadisi’ndekileri aratmıyor. Yemeksepeti örneğinden sonra Kasım ayında Sahinden’in ofisi de buna bir örnek oldu. Kasım ayında Pabbuc.com’un kapanması çok konuşulan gelişmelerden biriydi. Kasım ayında ayrıca mini bir seri olarak başlattığımız her girişimcisinin izlemesi gereken TED videolarının ilk bölümü sizden büyük ilgi gördü. Windows 8’un Türkiye televizyonlarındaki reklamı ve operasyona girmeden e-ticaret imkanı sunan incir.com Kasım’da dikkat çeken diğer başlıklardan bazılarıydı.

Sahibinden.com’un etkileyici yeni ofisi

Pabbuc.com kapandı

Her girişimcinin izlemesi gereken 5 TED videosu

Microsoft Türkiye’nin Windows 8 için hazırladığı televizyon reklamı yayınlandı

Hiç operasyona girmeden de e-ticaret yapabilirsiniz: incir.com

Aralık

Yılın son ayında kapanan e-ticaret girişimlerinden çıkartılabilecek dersler ilgi çeken konuların başında yer aldı. Hasan Başusta’nın merak edilen yeni girişimi Sosyotik diğer öne çıkan bir konu oldu. 2012’de yatırım alan girişimler, Yemeksepeti’nin yeni girişimi İrmik ve Doğan Online’ın Idefix’i satın aldığına dair duyumumuz bu ayın en çok ilgi gören yazıları arasında yer aldı.

Kapanan e-ticaret girişimlerinden çıkarmanız gereken 13 ders

Hasan Başusta’dan yeni nesil sosyal e-ticaret girişimi: Sosyotik

2012′de yatırım alan girişimler

Yemeksepeti, irmik.com ile e-ticaret macerasını güçlendiriyor

Doğan Online idefix’i satın aldı

2012

2012’de ay ay gerçekleştirdiğimiz gezintimizi tamamladıktan sonra yılın tamamına baktığımızda ise en çok ilgi gören 5 başlık arasında şunların yer aldığını görüyoruz:

Apple’ın iPhone 5 etkinliği

Yemeksepeti’nin sıradışı yeni ofisi

Sahibinden.com’un etkileyici yeni ofisi

Rocket Internet Türkiye operasyonunu kapatıyor!

Webrazzi 2011 sonuçları belli oldu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.