Hasan Başusta'dan yeni nesil sosyal e-ticaret girişimi: Sosyotik

Hasan Başusta'dan yeni nesil sosyal e-ticaret girişimi: Sosyotik

sosyotik-logoPordiva'nın ortaklığı ile hayata geçirilen ve bugün betaya açılan bu yeni nesil e-ticaret sitesinin ismi: Sosyotik

Sosyotik’e Facebook’unuz ile giriş yaptıktan sonra hangi arkadaşlarınızın Sosyotik’te olduğunu, bu arkadaşlarınızın hangi ürünleri favorilere eklediğini, satın aldığını görebiliyor, sonrasında kendi beğendiğiniz ürünleri sitenin içerisinden satın alabiliyorsunuz. Bugüne kadar Instagram gibi, Foursquare gibi Önce mobil / Sadece Mobil ürünler çok konuşuldu. Sosyotik ise Önce Sosyal / Sadece Sosyal olan bir ürün.

Sosyotik'in mevcut e-ticaret sitelerinden en büyük farkı kişiye göre özelleşebilen bir e-ticaret sitesi olması. Bu, en temelinde bir erkek ya da bir kadın siteye girdiğinde ikisinin farklı ürünler görmesi demek. Bütün ürünlerin yaş, cinsiyet, burç, hatta arkadaş sayısına göre özelleşmesi demek.

Sitenin eleştirilebilecek konularından bir tanesi sadece Facebook ile giriş yapılması ve fazla sayıda izin istemesi. Yalnız, bu izinlerin sitenin kişiye özelleşmesi için gerekli olduğu aşikar. Böylece binlerce ürün arasından size en uygun olan birkaç tanesinin seçilmesi ve sizin kendinize uygun ürünleri keşfetmenize imkan veriyor. Aslına bakarsanız bu yeni bir fikir değil, on yıllardır konuşuluyor, Sosyotik’in Web 3.0 ve kişiselleşme kavramını eticarete ne derece iyi bir şekilde uygulayabileceğini hep beraber göreceğiz. İlginç olan, yıllardır konuşulan bu kavramların Türk halkı için halen erken olup olmadığının tartışılması.

sosyotik-ekran-goruntusu

Sistemin kullanımı arttırkça gittikçe akıllılaşacak, üye sayısı arttıkça, üyeler ürünleri favorilere ekledikçe ve satın aldıkça bu sosyal veriler kullanıcı davranışları ile birleşerek benzersiz bir algoritma ile kişilere sunulacak. Yeni nesil bu eticaret sitesini kendiniz deneyimlemek isterseniz Sosyotik’i ziyaret edebilirsiniz.

Aklınıza gelebilecek temel soruların cevapları ise şu şekilde; Sosyotik’te alışveriş sitenin içinde yapılıyor, yani dış bir siteye yönlendirme yok. Sitede arkadaşlarınızı takip ediyorsunuz; başlangıç olarak Elektronik, Kişisel Bakım, Erkek Giyim, Ev Tekstil, Evcil Hayvan Ürünleri, Yaşam Tarzı ve Tasarım Ürünleri kategorileri mevcut yalnız Hasan Başusta’dan öğrendiğimiz kadarıyla yeni kategoriler eklenmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.