Ersan Özer yeni girişimi Youlike'ı açıkladı - Webrazzi Startup'12

Ersan Özer yeni girişimi Youlike'ı açıkladı - Webrazzi Startup'12

Ersan Özer'in uzun süredir yeni bir girişim hazırlığında olduğunu biliyorduk. Nihayet bugün Webrazzi Startup12 konferansında dünya çapında pazara açılan Youlike.com'un üstündeki sis perdesi aralandı.

Öncelikle uzun süre Sosyo.com olarak düşünülen alan adından vazgeçildiğini paylaşalım. Girişimin kurucu ortakları (Ersan Özer, Can Karatoprak, Levent Gültan) ve yatırımcıları (Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı, Aydonat Atasever) projenin yeni adının Youlike olmasına karar vermiş ve bunun için Youlike.com ve ulike.com adında iki alan adı satın alınmış. Arda Kutsal'ın zorlamasıyla öğrendiğimiz kadarıyla bu iki alan adı için de 100 bin dolar tutarında bir ödeme yapılmış.

Peki Youlike ne yapacak?

Adından da tahmin edileceği gibi Youlike beğeniler üzerine kurulu bir sosyal ağ. Amacı kullanıcılarını beğendiği ve beğenmediği şeylere göre eşleştirmek. Yani birbirine uyumlu arkadaşlıklar kurulmasına aracılık ediyor. Hatta biraz daha ileri giderek iki kişinin nasıl bir ilk buluşma yapacağına dair önerilerde bulunuyor.

Youlike, kullanıcılar arası uyumluluk puanını 6 kategoride 2000 civarında öğe üzerinden belirliyor. Bu öğeler film izlemek, dans etmek gibi bilindik şeyler olabileceği gibi Müslüm Gürses dinlemek gibi farklı ve yerel motiflere kadar iniyor.

Kullanıcı bir başkasının profilini ziyaret ettiğinde o kişiyle ne kadar uyumlu olduğunu görüyor. Kullanıcıların paylaştığı bilgilere (hileli cevap vermediğini sürece) göre uyumluluk oranı daha iyi tanımlanıyor.

Kullanıcıları tanımak anlamında Facebook'tan ileri bir adım attığını söyleyebileceğimiz Youlike, son olarak kullanıcılara "şunlar hakkında konuşun", "beraber şunları yapın", "şuralara gidin", "şunları yiyin", "şunları için" gibi tavsiyelerde bulunuyor.

Kısacası Ersan Özer, istanbul.net ve diğer flört/arkadaş bulma sitelerindeki tecrübesini daha hedefli bir şekilde ortaya koyuyor.

Youlike'ın küresel bir proje olduğunu baştan beri biliyoruz ama şu an öğrendiğimiz kadarıyla sistemdeki öğeler Portekizce'ye çevrilmiş. İspanyolca'ya ve Fransızca'ya da çevriliyormuş. Tahmin edeceğiniz üzere İngilizce ve Türkçe ise ana diller olarak platforma eklenmiş. Youlike'ın ilerleyen zamanda tüm yaygın dillere çevrilmesi planlanıyor.

Ersan Özer, Youlike'ın büyük ihtimalle New York'u hedefleyerek başlayacağını paylaştı. Pazarlama bütçesinin önemli kısmı başlangıçta bu pazara ayrılacak. Diğer ülkelerde ise organik büyüme hedeflenecek.

Ersan Özer'in sunumundan Youlike'ın yazılımının 1 senedir geliştirildiğini de öğrendik. Yazılım ofisi Ankara Bilkent Cyberpark'ta. Can Karatoprak'ın dahil olduğu 3 kişilik bir geliştirme ekibi bulunuyor.

Ersan Özer, gelir modelini henüz kararlaştırmadıklarını ama reklam dışında çeşitli hesap/rütbe ücretlendirmeleriyle para kazanabileceklerini söyledi.

Ne zaman açılacak?

Youlike en geç 1 ay sonra kapılarını açmayı planlıyor. İstanbul ofisi de şu aralar kuruluyor ve işin ivmesine göre diğer ülkelere el atılması planlanıyor.

Özer, dünya çapında gelir ortaklığı pazarının lider oyuncularından CPX'in ortaklarından  Oğuz Göker'in de pazarlama faaliyetlerine destek olmak üzere projeye dahil olduğunu söyledi.

Youlike'ın açılacağını günü beklerken yorumlarınızı da almaya başlayabiliriz...

Webrazzi Startup'12 Sponsorları

Elmas Sponsor

Microsoft Türkiye

Platin Sponsor

iLab Ventures

Altın Sponsor

Çalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBM

Dijital Medya Sponsoru

Sosyal Medya Sponsoru

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Endeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.