iOS 6 için hazırlıklarınızı tamamladınız mı?

iOS 6 için hazırlıklarınızı tamamladınız mı?

Özellikleri ve yeni uygulamalarıyla uzun zaman beri konuşulan Apple'ın yeni işletim sistemi sürümü iOS 6 için nihayet geri sayım başladı. Türkçe klavyeden, yeni haritalara kadar birçok özelliğin yer alacağı yeni işletim sistemi bugün yayınlanıyor. Peki Apple kullanıcıları yeni işletim sistemine hazır mı?

Kullanıcıların iTunes'tan şarj aletine kadar birçok hazırlık yapması gerekiyor. Bu yüzden kullanıcıların iOS 6'ya hazırlanması için bir kontrol listesi hazırladık. Bu listeyle Apple kullanıcılarının cihazlarının işletim sistemi sürümünü sorunsuzca iOS 6'ya yükseltmesi mümkün. Türkiye saatiyle akşam 8 civarında çıkması beklenen iOS 6 için yapılması gereken hazırlıkları, aşağıda bulabilirsiniz.

iTunes 10.7 sürümünü indirin

iOS 6 için olmazsa olmazlardan biri iTunes'un son sürümü olan 10.7. Şimdiden son sürüm iTunes'u indirmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü iOS 6'nin yayınlanmasıyla beraber Apple sunucuları ister istemez yavaşlayacak. Öte yandan iTunes 10.7'nin 80 megabyte olduğunu da belirtelim. Geçen hafta iPhone 5'in lansmanına yayınlanan iTunes 10.7'yi buradan indirebilirsiniz.

iOS 5 ile gelen en önemli özelliklerden biri, Apple cihazlarının bilgisayara bağlanmadan güncellenebilir olmasıydı. Bu özellik Apple'ın da sitesinde duyurduğu gibi iOS 6'da da devam ediyor. Yani kullanıcılar cihazlarının işletim sistemini bilgisayara bağlamadan yükseltebilecek. iOS 6 için Apple markalı cihazı internete bağlamak yeterli olacaktır. Ancak bunun için cihazınızı Wi-Fi olarak internete bağlamanızda fayda var.

Yedeklemeyi unutmayın

Yine iOS sürümleri çıktığında kullanıcıların yaşadığı en büyük problemlerin başında cihazda bulunan kişisel içeriklerin silinmesi. Bunun için Apple cihazının yedeklenmesi şart. Bunun için iOS 6'yı indirmeden önce iPad veya iPhone'nuzu bilgisayara bağlayarak eşleştirin. Yedekleme işlemi için iColud servisini de kullanabilirsiniz. Yedekleme işlemi cihazda yüklü olan içeriklere bağlı olarak uzun sürebilir. Bu yüzde yedekleme işlemini şimdiden yapmanızda fayda var.

Siz de iOS 6'yı ilk indiren kullanıcılar arasında olmak istiyorsanız bazı sorunlarla karşılaşmanız muhtemel. Çünkü dünyada sizin gibi düşünen milyonlarca iOS kullanıcısı bulunuyor ve onlar da iOS'u ilk indirenler arasında yer almak istiyor. Bu yüzden Apple sunucularında anlık trafiğe bağlı olarak bazı aksaklıklar yaşanabiliyor. Örnek vermek gerekirse iOS 6'yı indirir bir hatayla karşılaşıp, indirmek işlemine tekrar başlamak durumunda kalabilirsiniz.

Bazı uygulamalar hata verebilir

iOS 6'nın direkt etkileyeceği konuların başında uygulamalar geliyor. Özellikle son bir haftadan beri iOS 6'ya ayak uydurmak isteyen uygulamalar güncellemelerini yayınladı. Ancak çalışmalarını henüz sonlandıramamış uygulama ekipleri olabilir. Bu yüzden iOS 6'yı indirdiğinizde bazı uygulamalarda sorun yaşayabilirsiniz. Bu duruma hazırlıklı olun. Uygulama güncellemeleriniz sık sık yaparak bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Şarj aletiniz hazır olsun

iOS 6 için hazırlıklarınıza şarj aletini de dahil edin. Çünkü Apple, yeni işletim sistemi sürümü için cihazın elektriğe bağlı olmasını şart koşabilir. Bu yüzden şarj aletiniz mutlaka yanınızda olsun. Öte yandan şarj aleti gerekli olmasa bile cihazınızın şarjını doldurmayı unutmayın.

Apple önceki işletim sistemi sürümlerinde olduğu gibi San Francisco saatiyle 10.00 itibariyle yayınlanması bekleniyor. Bu saat Türkiye saati itibariyle 20.00'a denk geliyor. Bir gecikme olması ihtimallerin arasında, ama 20.00'dan sonra güncellemeleri denetlemekte fayda var. iOS 6'yı ilk indirenlerden olmak istiyorsanız saat 20.00'a alarm kurmanızı öneriyoruz. :)

Kısa kısa iOS 6 için yapılması gerekenler

  • iTunes 10.7 indirin.
  • Yedekleyin.
  • Wi-Fi internete bağlanın.
  • Uygulamaları güncelleyin.
  • Şarj aletinizi hazır tutun.
  • Saat 20.00'a alarm kurun.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.