YouLike’ın betası açıldı: İçeriden ilk izlenimler

YouLike’ın betası açıldı: İçeriden ilk izlenimler

Ersan Özer’in önce Sosyo kod adıyla duyurduğu, daha sonra Webrazzi Startup12’de yeni adıyla resmen tanıttığı YouLike’ın betası açıldı. Sitenin beta süreci için kayıt yaptırmış olan kullanıcılara dün akşam saatlerinde gelmeye başlayan davetiyeler ile ilk üyeler siteye giriş yapmaya başladılar.

Hatırlayacağınız gibi “sana benzeyenleri bul” mantığı ile yola çıkan YouLike, Ersan Özer’in uluslararası çapta düşündüğü bir proje. İlk etapta Türkçe ve İngilizce (ABD ve İngiltere) açılan siteye zaman içerisinde farklı dil seçenekleri de eklenecek.

Beta sürecinin başlaması ile birlikte biz de YouLike’a giriş yaptık ve içeriden ilk izlenimlerimizi aktaralım istedik.

Siteye giriş yaptığınızda sizi sorular karşılıyor. Aktiviteler, eğlence, yeme içme, yaşam tarzı, özel hayat, ilişkiler, kişilik ve stil gibi farklı kategorilere ayrılmış yüzlerce sorunun bulunduğu sistemde, kullanıcılar bu sorulara verdikleri yanıtlara göre kendilerine en benzeyen kişilerle eşleştiriliyor.

Her soruya verebileceğiniz dört farklı yanıt var. Bunlar “çok severim”le başlıyor, sırasıyla “severim”, “sevmem” ve “hiç sevmem”e kadar gidiyor. Bu sırada konu sizin için çok önemliyse bunu özellikle işaretleyebiliyorsunuz. Böylece soruların eşleşmelerdeki ağırlığını da belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca yanıtlarını bütün üyelerin görmesini istemediğiniz soruların cevaplarını sadece izin verdiğiniz üyelerin görmesini de sağlayabilirsiniz. Bu sayede örneğin “internette porno izlemek” konusunda ne düşündüğünüzü tüm dünyayla paylaşmayabilirsiniz :)

Sorular bölümü oldukça eğlenceli ve hızlı şekilde ilerliyor. Fakat başlangıç için tüm soruları yanıtlamak zorunda da değilsiniz. İlk etapta sistem 30 soru yanıtlamanızı istiyor. Böylece çok sınırlı da olsa size benzeyen kişileri bulabilecek temel bilgileri sağlamış oluyorsunuz. Bu temel bilgilerin ardından dilerseniz devam edip Gülben Ergen veya Chuck Norris hakkında ne düşündüğünüzü de işaretleyebilirsiniz.

Sitenin Keşfet bölümünde ise size benzeyenleri keşfetmeye başlayabilirsiniz. Size benzer üyelerin fotoğrafları ve uyum oranınızı bu ekranda görebilirsiniz. Buradan ilginizi çeken üyenin fotoğrafına tıklayarak profiline girerek hangi konularda uyumlu, hangilerinde ise uyumsuz olduğunuzu görmeniz mümkün.

Fakat profil sayfalarında asıl ilgi çekici olan bölüm öneriler. Karşılıklı olarak verdiğiniz cevaplara göre hangi konularda sohbet edebileceğiniz, beraber nerelere gidebileceğiniz, beraber neler yapabileceğiniz, hatta ikinizin de keyif alacağı neler yiyebileceğiniz bile öneriliyor. Yeni tanışan iki kişi için ilk görüşmelerin sıkıcı geçmemesi adına oldukça faydalı olabilecek bir özellik.

YouLike’ın hem son derece kolay ve eğlenceli bir kullanıma sahip olması, hem de yeni insanlarla tanışmak için oldukça etkili bir yöntem sunması açısından oldukça iyi bir ilk izlenim bıraktığını söyleyebiliriz. Henüz çok yeni olmasına ve yüzlerce soru arasından sadece 50 civarına yanıt vermiş olmama rağmen pek çok eşleşme sunması, üye sayısının artması ile birlikte YouLike’ın daha da etkili olacağını şimdiden gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.