Androidli cihazların yüzde 86'sı Android 2 sürümlerinde

Androidli cihazların yüzde 86'sı Android 2 sürümlerinde

Android'in model ve sürüm parçalılığı devam ederken Google I/O konferasında Android 4.1, Jelly Bean tanıtıldı ve yeni bir dönem başladı. Henüz Android 4.1'in dağıtımı gerçekleşmiş değil ama Android geliştirici blogunda Android sürümlerinin son durumu açıklandı.

2 Temmuz ile biten 14 günlük sürede, Google Play'e bağlanan Android kullanıcılarından alınan veriye göre Android 4.0 sürümlerinin payı yüzde 11'e yaklaşmış. Android 3.0 sürümlerinin payı ise yüzde 2,4.

Android cihazların belli oranda sürüm yükseltme kabilliyetinden yoksun olması özellikle Android 2.0 sürümlü Androidli cihazları yakalamış görünüyor. Android 2.0 sürümleri yüzde 86 oranında bir paya sahip.

Ekran boyutları ve çözünürlük

Geliştirici blogunda ekran büyüklüğü ve çözünürlük anlamında da bilgi veriliyor.

Google'ın aynı dönemde eriştiği cihazların yüzde 18'i normal ekran büyüklüğü ve çok yüksek çözünürlüğe sahip. Yüzde 57,5'i ise normal ekran büyüklüğünde ve yüksek çözünürlüğe sahip.

Düşük ekran çözünürlüklü cihazların toplam payı yüzde 2,3, orta çözünürlüklü cihazların payı ise yaklaşık yüzde 21.

Android'in 4.1 Temmuz ortasında, öncelikli olarak Galaxy Nexus, Xoom ve Nexus S  için indirebilir olduğunda tablonun nasıl değişeceğini ise kestirmek güç.

Kesin olan tek şey, Android'in farklı kullanıcılar için farklı deneyimler sunduğu ve bunun da Android'in itibarını zedelediği...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.