Android’de Instagram çılgınlığı

İlk olarak yaklaşık 1,5 yıl önce çıkan ve kısa sürede iOS kullanıcıları arasında çok popüler olan Instagram’ı Android kullanıcıları uzun süredir bekliyorlardı. Ve sonunda bekleyiş sona erdi, dün Türkiye saati ile akşam saatlerinde popüler fotoğraf paylaşım ağının Android sürümünün yayınladığını duyuran e-posta mesajları gönderilmeye başlandı.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu kadar zamandır iOS kullanıcılarının dillerinden düşürmedikleri Instagram, Android’de kelimenin tam anlamıyla bir çılgınlığa neden oldu. Sizlere daha önce duyurduğumuz ön kayıt listesinde tam 430 bin Android kullanıcısı Instagram için sıraya girmişlerdi.

Instagram’dan gelen haber ile birlikte Android kullanıcıları uygulamayı indirmek için Google Play’e akın ettiler…

Bugüne kadar 30 milyon civarında kayıtlı kullanıcısı ve 1 milyarın üzerinde fotoğraf paylaşımı gerçekleştirilen ücretsiz Instagram platformu, Android kullanıcıları ile daha da hareketlenecek gibi görünüyor. New York Times’ın bildirdiğine göre Android sürümünün yayınlanması ile birlikte Instagram dakikada 2000 yeni kayıt almaya başladı. Kayıtlar bu hızda devam ettiği sürece Instagram günde 3 milyona yakın yeni kullanıcıya sahip olacak demektir…

Bu yazı hazırlanırken Google Play’deki ücretsiz Instagram uygulaması 10 binin üzerinde +1 ve toplam 37.551 kişi uygulama için oy vermişti.

Şu adresten indirebileceğiniz Instagram’ın sadece Android’in 2.2 sürümü ve üzerinde çalışacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.