Bir yılın özeti: 2018 yılında Webrazzi’de ay ay en çok okunan haberler

Bir yılın özeti: 2018 yılında Webrazzi’de ay ay en çok okunan haberler

2018’de ülkemizde ve yurt dışında internet ekosistmeinde önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz yıl artan ilgiye rağmen bu yıl kripto parada yaşanan çöküş de dahil olmak üzere kapanmalar, lansmanlar, yatırımlar derken hafızaları tazeleyelim istedik. Yıl boyunca ay ay en çok okunan 5 haberi mutlaka okumuşunuzdur ama  belki de gözden kaçırdıklarınız da vardır ;)

Ocak

Yılın ilk ayının en çok okunan haberlerine YouTuber'lar damga vurdu. Ruhi Çenet'in YouTube kazancı ve eğitim seti haberi en çok okunan olarak karşımıza çıktı. Sonrasında en çok okunanlar arasında yer alan bir diğer haberse YouTuber'ların yaptığı filmleri karşılaştırmamız oldu. En çok ilgi gösterilen 5 haberden diğer 3'ü ise o dönemde 10 bin doların altına düşmemiş bitcoin ve kripto para odağındaydı: Ripple CEO'su, 3 büyük para transferi şirketinin XRP'yi kullanacağını açıkladıYeni başlayanlar için kripto para hakkında 7 temel bilgiBitcoin’den zengin olanların listesi.

Şubat

Şubat ayına Yemeksepeti'nin yeni ofisi damga vurdu desek yeridir. Yemeksepeti'nin yeni ofisi Yemeksepeti Park'tan 30 fotoğrafNevzat Aydın'ın yönetimiyle Yemeksepeti'nin yeni ofisi Yemeksepeti Park karşınızda haberleri en çok okunanlar arasında yeri alırken diğer haberlerse: İstanbulkart'a mobil yükleme özelliğiFacebook, WhatsApp düğmesini Türkiye'de de öne çıkarmaya başlaması ve General Mobile GM 8 incelemesi oldu.

Mart

Mart’ta öne çıkan Bitcoin'in yüzde 10 değer kaybetmesi oldu. Sahibinden.com'un 2017 yılı verileriElon Musk, Twitter'da Türk kullanıcının gazı ile Facebook hesaplarını silmesiStackoverflow 2018 anketine göre yılın en popüler programlama dilleri ve diğer yazılım araçları ve Amazon'un Türkiye'ye adımın sinyallerinden biri olan Türkiye'de markalarını tescil ettiren Amazon, hangi servisleriyle karşımızda olacak? haberleri en çok okunanlar arasında yerlerini aldı.

Nisan

Nisan'ın en çok okunan haberi yüzümüzü güldüren 1 Nisan şakaları oluyor: Google her yıl olduğu gibi bu yıl da yaptığı 1 Nisan şakalarıyla kendini aştı. Öne çıkan diğer haberlerse 2018'e damgasına vuracak Elon Musk ve Mark Zuckerberg'den geldi: Elon Musk fabrikada yatmaya başladı, Tesla'da neler oluyor?, Yatırımcı gruplar Mark Zuckerberg'i istifaya çağırıyor. Nisan'ın diğer ilgi çeken haberleri Google yeni Gmail ile Microsoft’a meydan okumaya hazırlanıyor ve YouTube'a saldıran Yeşil Nasim'i 2 yıl önce keşfeden YouTuber Yorekok'tan anlamlı video oldu.

Mayıs

Mayıs'ta en çok ilgi gören haberlerde girişimler karşımızda: Tekkredi, Getir'in Renault iş birliği, ve Tetaş'un Turkcell'le iş birliği ile hayata geçirdiği dijital taksi uygulaması. En çok okunan diğer haberlerse: Hotels.com internet tarihindeki en uzun URL'yi satın alması ve Spotify'da viral listelere girmek bu kadar kolay mı? oldu.

Haziran

Yaz ayının başı olsa da oldukça hareketli bir ay geçirdik. Yıla damgasını vuracak uygulama hayata merhaba dediğinde ayın en fazla okunanı oldu: Hadi. Alibaba'nın Trendyol'a yatırım ile birliktehangi yatırımcılar çıkış yaptığı en çok okunan haberler arasında yerini aldı. Uzun bir süredir sessizliğini koruyan bir haber olmasına karşılık şu sıralar yeniden gündemde olan Tesla'nın İstanbul mağazası haberi yine en çok ilgi gösterilenler arasındaydı. Ayın en çok okunan bir diğer haberi ise WWDC'de Apple Tasarım ödülü alan Mobge'ydi.

Temmuz

Haziran'dan gündemi belirleyen Alibaba, Trendyol yatırımının etkisi Temmuz'da da sürdü: Ne kadar yatırım yaptığını net rakamı ile birlikte ilk defa açıkladık. Türkiye gündeminden ilgi çeken bir diğer haberse Türk Telekom'un PİLOT'una seçilen 11 girişim oldu. WhatsApp'ın mesajlarda detay vermesi, Eski Tesla çalışanı, SEC ile görüşmesi, Sergei Brin'in oğluyla Ethereum madenciliği yapması haberleri ise bu ay içerisinde en fazla ilgi çeken  5 haberi oluşturdu.

Ağustos

Bu ay içerisinde ilginin elektrikli araçlardaydı desek yeridir. Magazinsel olarak Elon Musk'ın Instagram'ını silme sebebi haricinde, 16 bin euro etikete sahip elektrikli araç Sion, Almanya'nın elektrikli araç pil sorununu aşmaya çalışması en çok ilgi çeken haberler arasında yerini aldı. Bu ay ilgi çeken haberlerden bir diğeri ise Eylül'ün habercisi olan 3 yeni iPhone geleceğinin sızıntısı oldu. Bu ayın ilk 5'indeki bir diğer haberse sezona hazırlık gibiydi: 2018'de satın alınabilecek en iyi tamamen kablosuz kulaklıklar

Eylül

Eylül ayına damgasını Amazon'un Türkiye'de satışa başlaması oldu desek yeridir. Amazon Türkiye'nin beklentileri karşılayamaması ve müşteri memnuniyetsizliği yaratmasını sizlerle paylaşmamış neticesinde niye Amazon'u eleştiriyorsunuz yorumlarına cevap olarak yazdığımı Webrazzi neden Amazon Türkiye'yi eleştiriyor? Eylül'ün en çok ilgi gösterdiğiniz 3 haberi oldu. Bu yoğun gündemde ilgi çeken bir başka haber de Hande Enes'in Webrazzi yatırımı oldu. Eylül'ün en çok okunan bir diğer haberi ise Buldumbuldum.com'un kapanması oldu.

Ekim

E-ticarete olan ilgi Ekim'de de devam etti: A101 online mağazasını açarak e-ticarete adım atması Ekim'in en çok okunan haberi oldu. Yemeksepeti'nin yaşanan enflasyona karşılık çalışanlarına yüzde 10 enflasyon zammı yapması, Rekabet Kurumu'nun Sahibinden.com'a 10,6 milyon TL ceza vermesi en çok okunan haberler arasında yerini aldı. Kredya en çok okunan haberler arasında yer alan girişim olurken, Amazon Türkiye, Alexa için yazılımcı araması ise ilk 5'i tamamladı.

Kasım

Webrazzi Developer 2018 sahnesinde tanıtılılan İş Bankası'nın robotu Pepper ayın en çok okunan haberi oldu. Eylül'de tanıtılan iPhone'lar sonrasında akıllardaki soru işaretini gidermek için yaptığımız iPhone 6S ve daha eski iPhone modellerini yenilemek için nedenleri sıraladığımız haber oldukça farklı kişiye derman olmuş ki en çok okunanlar arasında yerini almış. Kasım'da IMEI kayıt ücretinde yapılan astronomik fiyat artışı, 1V1Y'nin kapanması, Google'ın başarız olduğu 14 ürünü oldu.

Aralık

Aralık'ın gündemini AKN paketleri ve Hakan: Muhafız belirledi. Hakan: Muhafız, Netflix'in Türkiye'ye mi, Türkiye'nin Netflix'e mi hediyesi? ve BluTv, puhutv ve Netflix arasındaki yarışta Hakan: Muhafız etkisi en çok okunan haberler arasında yerini alırken AKN tarafında Detaylı tüm AKN tarifeleri ve Türk Telekom'un mevcut müşterilerini aynı fiyata limitsize geçirecek olması en çok okunanlar arasında yerini aldı. Bu ayın en çok okunan bir diğer haberi ise 2019'da karşımıza çokça çıkacak olan TikTok oldu.

Bir yılı hemen hemen bu şekilde tamamlıyoruz. Umarız 2019 yeni yatırımların ve çıkışların bol olduğu bir yıl olur.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.