Alibaba'nın Trendyol yatırımı ile hangi yatırımcılar çıkış yaptı?

Alibaba'nın Trendyol yatırımı ile hangi yatırımcılar çıkış yaptı?

Dün dünyanın en önemli online ve mobil ticaret şirketlerinin başında yer alan Alibaba'nın Trendyol'a yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Yatırımın miktarı veya değerleme ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa da, yapılan yatırımla birlikte Alibaba'nın Trendyol'un mevcut finansal yatırımcılarının hisselerini de satın aldığını biliyoruz.

5 yatırımcı çıkış yaptı

Bu haberimizde ise Alibaba'nın Trendyol yatırımı ile hangi yatırımcıların çıkış yaptığına yakından bakacağız. Öncelikle Trendyol'un mevcut finansal yatırımcıları arasında Tiger GlobalKleiner Perkins Caufield & ByersMaide KurttepeliEmre Kurttepeli ve European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) bulunuyor.

Trendyol'un en büyük yatırımcısı konumunda olan ABD merkezli Tiger Global, daha önce Trendyol'a 3 kere yatırım yaptı. İlk turda 4,3 milyon TL sonrasında ise 10 milyon dolar yatırım yapan Tiger Global, yatırımdan önce şirketin hisselerinin yaklaşık yüzde 54'üne sahipti.

Trendyol'un yerli yatırımcılarından Emre Kurttepeli şirket hisselerinin yüzde 0,6'sıne sahipken, Maide Kurttepeli ise yaklaşık yüzde 1'lik bir hisseye sahipti. 2014 yılında Trendyol'a yatırım yapan European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) ise şirket hisselerinin yüzde 4,8'ine sahip.

E-ticaret platformu Trendyol'un diğer bir büyük hissedarı konumunda olan Kleiner Perkins Caufield & Byers ise 2012 yılında Tiger Global ile şirkete yatırım yapmıştı. Yatırım sonucunda Kleiner Perkins Caufield & Byers, Trendyol hisselerinin yüzde 14'ünü elinde bulunduruyordu. Alibaba'nın yaptığı yatırım ile birlikte yukarıda belirttiğimiz 5 yatırımcı da çıkış yapmış oldu.

Alibaba, Trendyol'un yaklaşık yüzde 75'ine sahip oldu

Bu hisse satışları ile birlikte Trendyol'un yaklaşık yüzde 75'ine sahip oldu. Alibaba yatırım sonrası şirketin stratejik partneri olsa da, Trendyol yönetiminde herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Aldığımız bilgilere göre Trendyol'a kurucuları ve mevcut yönetim ekibi liderlik etmeye devam edecek. Yatırım miktarı veya değerleme ile ilgili yeni bilgilere ulaştıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.