400 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram Hikayeler'in yeni müzik formatı

400 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram Hikayeler'in yeni müzik formatı

Instagram, kasım ayında 300 milyon günlük kullanıcıya ulaşan Hikayeler özelliğinin bugün, 400 milyondan fazla günlük kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Şirket bu duyuruyla birlikte bir süredir beklenen Hikayelere müzik ekleme özelliğini de tanıttı.  Instagram Hikayeler'de yerini alan bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık paylaştıkları fotoğraf ve videolara müzik ekleyebilecek.

Seçtikleri video veya fotoğraflara müzik eklemek isteyen kullanıcılar, çıkartmalar seçeneği üzerinden ilerleyerek istedikleri müziği hikayeye dahil edebilecek. Bunun için kullanıcıların çıkartmalar arasından müzik ikonuna basarak karşılarına çıkan binlerce şarkılık kütüphanede arama yapması yeterli. Kullanıcıların, içinde bulundukları ruh haline, şarkının türüne veya popüler müziklere göre arama yapabileceğini de belirtelim. Aradıkları şarkıyı bulan kullanıcılar oynat düğmesine basarak şarkıyı kolayca dinleyebilecek.

Bu özellik kapsamında hikayenize eklemek istediğiniz şarkıyı seçtikten sonra, şarkıyı ileri veya geri sararak sadece hikayeye uyan ve takipçilerinizin duymasını istediğiniz kısmı paylaşabileceğinizi de söyleyelim.

Bunun yanı sıra Instagram'ın iOS sürümünde yeni bir video veya fotoğraf çekerken, Müzik formatını da kullanabileceksiniz. Bunun için kamerayı açtığınızda kayıt düğmesinin altında yer alan yeni Müzik seçeneğine gelerek, şarkı arayabilir, şarkının istediğiniz kısmını seçerek kayda başlayabilirsiniz. Böylece arka planda müzik çalarken videoyu kaydedebilirsiniz. Instagram, şimdilik sadece iOS'ta olan kayıt özelliğinin yakın zamanda uygulamanın Android sürümünde de yerini alacağını belirtiyor.

Bu arada Instagram kamerasında Boomerang ve Superzoom gibi kamera formatlarının yanı sıra Müzik formatının da kullanılabileceğini belirtmekte fayda var.

Kullanıcılar müzik eklenen bir hikaye izlediğinde ise müzik otomatik olarak başlayacak. Müzik eklenen hikayelerde, şarkı isminin ve sanatçının belirtildiği bir çıkartma görüleceğini de ekleyelim. Şimdilik yalnızca belirli ülkelerde kullanıma sunulan Hikayelerde Müzik özelliğinin, yakın zamanda tüm dünyaya açılması bekleniyor.

Bu özelliğin sorunsuz bir şekilde yayınlanması için gerekli olan lisans konusunun ise uzun süre önce Facebook tarafından çoktan çözüldüğünü belirtelim.  Geçen Aralık ayında Facebook, Universal Group ile bir anlaşma imzalayarak Facebook, Instagram ve Oculus mecralarında oluşturulan gönderilerde Universal Linsansı’na sahip müzikleri kullanabilir hale gelmişti. Bu anlaşma sayesinde Facebook’un Messenger dahil olmak üzere platformlar arası “müzik temelli ürünler” çıkarmasının da yolu açılmıştı.

Geçtiğimiz ay yayınlanan Spotify ve Instagram hikayeler entegrasyonundan sonra Instagram, Hikayeler’e “müzik çıkartmaları” özelliğini ekleyerek genç kitleyi kendine çekmek istiyor olabilir. Zira bu yeni çıkartma ile birlikte içerikler daha albenili bir hale bürünürken, Instagram da gençlere daha fazla hitap etmeye başlıyor. Bu esnada Instagram’ın çıkartmalar özelliğiyle birlikte müzik alanında gençler arasında ciddi popülariteye sahip Musically’ye rakip olarak konumlandığını hatırlamakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.