Instagram Hikayeler ve WhatsApp’ın Durum özelliği 300 milyon kullanıcıya ulaştı

Instagram Hikayeler ve WhatsApp’ın Durum özelliği 300 milyon kullanıcıya ulaştı

Karşımıza Snapchat klonu olarak çıkan Instagram Hikayeler ve WhatsApp’ın Durum özelliği hız kesmeden yollarına devam ediyorlar. Instagram ve WhatsApp’ın sahibi konumunda olan Facebook'un CEO'su olan Mark Zuckerberg'ün açıkladığı rakamlara göre her iki servis de günlük 300 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Hatırlatmak gerekirse Instagram'ın Hikayeler özelliği geçtiğimiz Haziran ayında, WhatsApp’ın Durum özelliği ise geçtiğimiz Temmuz ayında 250 milyon aktif kullanıcı barajını aşmıştı. Buradaki asıl önemli nokta ise her iki servisinde klonu oldukları Snapchat'ten neredeyse iki katı daha fazla kullanıcıya sahip olmaları.

Neredeyse iki katı

En son geçtiğimiz Ağustos ayında rakamlarını açıklayan Snapchat, şu an için günlük 173 milyon aktif kullanıcıya sahip. Snapchat'in kullanıcı kazanma konusundaki hızının özellikle Instagram'ın Hikayeler özelliğini kullanıma almasında bu yana büyük oranda düşüş yaşadığını da ekleyelim.

Instagram ve WhatsApp’ın haricinde Facebook Hikayeler ve Messenger Day'de de kullanılan Hikayeler özelliği neredeyse Facebook'un sahibi olduğu tüm platformlarda aktif olarak kullanılıyor. Sosyal medya devinin bir diğer planı ise Instagram Hikayeler'i Facebook Hikayeler üzerinden çapraz paylaşıma açmak.

Böylelikle Hikayeler özelliğini Facebook içinde de popüler hale getirmeyi amaçlayan Facebook'un, Instagram Hikayeler'e her geçen gün yeni özellikler kattığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Instagram geçtiğimiz hafta tek bir objeye veya kişiye çarpıcı bir müzikle yakınlaşılarak eğlenceli videolar oluşturmanızı sağlayan Superzoom özelliğini kullanıma sunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.