Günlük 250 Milyon kullanıcıya ulaşan Instagram Stories'e canlı videoları yeniden oynatma özelliği geldi

Günlük 250 Milyon kullanıcıya ulaşan Instagram Stories'e canlı videoları yeniden oynatma özelliği geldi

Her ne kadar Instagram Stories'in çıkış noktası etik olmasa da yeni özelliklerle rakibi olan Snapchat'i geride bırakmaya devam ediyor. Snapchat ile amansız bir yarışta olan Instagram Stories, insanların daha fazla video çekmesini sağlamak için yeni özellikler çıkarmaya devam ediyor.

Instagram Stories, Geçen yıl Ağustos ayında Snapchat'in bir klonu olarak ortaya çıktı ve Ekim ayında 100 Milyon kullanıcıya ulaştı. Ocak ayında 150 Milyon ve Nisan ayında 200 Milyon kullanıcıya ulaşan Instagram Stories şu anda 250 Milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Ne yazık ki tüm uygulama çapında Snapchat aylık olarak 166 Milyon günlük aktif kullanıcıya sahip Instagram ise aylık 700 Milyon aktif kullanıcıya sahip.

Instagram'ın sözcüsü bu konuda: "Yeni yaratıcı araçlardan konum hikayelerine kadar biz her anı paylaşmayı kolaylaştırmaya  ve sizin için önemli olan ilgi alanlarından ve hesaplardan hikayeleri ortaya çıkarmaya odaklandık. Sonuç olarak hem ABD'de hem de uluslararası güçlü bir büyüme görmeye devam ediyoruz." dedi.

Instagram'ın büyümesi gün geçtikçe hızlanırken Snapchat tarafında yavaş yavaş bir düşüş yaşanmaya devam ediyor. Instagram, son 50 milyon kullanıcısını 2 ayda kazandı. Bundan önceki 50 milyon kullanıcısını ise 3 ayda kazanmıştı. Snapchat'in 2016'nın 2. çeyreğindeki büyüme oranı %17.2'den 2017'nin 1. çeyreğinde %5 düşmesine rağmen Instagram Stories her çeyrekte %25 büyümeye devam ediyor.

Tüm bu yaşananların yanı sıra Instagram kendine yenilikler eklemeye devam ediyor. Bu yenilikler de özellikle Snapchat'in yoksun olduğu özelliklerden oluşuyor. Artık Canlı yayınınızı 24 saatliğine Instagram Hikayeler'inizde yayınlama seçeneğine sahipsiniz. Böylece canlı yayınlar hemen uçup gitmiyor. Eğer Canlı Tekrar Oynatma seçeneğini kullandıysanız arkadaşlarınız Instagram Hikaye profilinizde oynat butonuna basarak bu yayını görebilecek.

Yakın zamana kadar tüm canlı yayınlar sona erdikten sonra kayboluyordu. Her ne kadar kullanıcılar canlı yayınları izlemek için acele etse de bir süre sonra canlı yayınlar kolayca kaçırılabildiği için kullanışsız bir araç haline geliyordu. Canlı yayınları hikayede 24 saat tutabilme özelliği, artık kullanıcıların daha fazla yayın yapabilmesini sağlıyor.

Bu değişiklik Instagram Canlı Yayın'ı diğer canlı yayınlardan ayıran temel bir farklılığı ortadan kaldırıyor.  Twitter'ın Periscope'u yanıtlama özelliğine video kaydedilebilir hale gelmeden önce yani sadece 24 saatliğine izin verebiliyor. Facebook Canlı Yayın ise videolarınızı sonsuza kadar paylaşma ve kaydetme imkanı tanıyor. Instagram Canlı Yayın'ı özel yapan bir özellik ortadan kalkmış oluyor. Yine de yakın arkadaşlarınız, sizi sürekli takip eden kişiler artık sizi 24 saat içinde izleyebilecekler. Tüm bu özellikler de Instagram'ın büyümesinde önemli roller oynamaya devam edecek gibi görünüyor.

Instagram'ın sürekli ve küresel büyümesi genç kitleye sahip Snapchat'i her geçen gün daha kötü bir şekilde etkiliyor. Snapchat hayatımıza genç, yenilikçi ve "cool" bir uygulama olarak girdi. Instagram'ın da hayatımıza benzer bir şekilde girdiğini hatırlarsınız. Buradaki fark her ne kadar etik olmasa da Instagram'ın kendi özellik paletini trendlere göre yeniden inşa edebilmesi oldu. Belki de Snapchat kendini "Hikayeler"in yanı sıra genç hedef kitlenin dışına taşabilmesini sağlayacak özelliklere ve yeni çıkış yapan trendlere odaklanmalı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.