Alibaba, e-ticaret platformu Trendyol'a yatırım yaptı

Alibaba, e-ticaret platformu Trendyol'a yatırım yaptı

Dünyanın en önemli online ve mobil ticaret şirketlerinin başında gelen Alibaba, ülkemizden bir yatırım haberi ile karşımızda. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Alibaba, ülkemizin önemli e-ticaret platformlarından olan Trendyol'a yatırım yaptı. Yapılan yatırımın miktarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol'un, kadınlara en çok hitap eden moda alışveriş sitelerinden biri olduğunu hatırlatalım. Yapılan yatırımla birlikte Trendyol’un yeni stratejik partneri olacak olan Alibaba, Trendyol’un mevcut finansal yatırımcılarının hisselerini de satın alacak.

Bu yatırım, Alibaba’nın globalleşme konusundaki kararlılığını göstermesi ve bir dünya devinden ülkemize yapılan yatırımlardan biri olması açısından oldukça önemli. Anlaşma ile birlikte Trendyol ve Alibaba, Trendyol’un Türkiye ve çevresindeki büyümesini hızlandırmak ve kuvvetlendirmek için beraber çalışacak.

Bu süreçte Alibaba'nın Trendyol’a teknoloji, online ticaret, mobil ödeme, lojistik, uluslararası ticaret gibi konularda bilgi ve deneyim paylaşımı yapacağını da ekleyelim.

16 milyondan fazla müşterisi ile, Türkiye ve çevresindeki bölgenin hızla büyüyen ve daha fazla büyüme potansiyeli olan e-ticaret pazarında önemli bir konumda bulunan Trendyol’un kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada Alibaba ve Trendyol'un çok benzer kültüre ve değerlere sahip, dijital ekosistem ile ilgili büyük hedefleri olan şirketler olduğunu belirtti.

Yönetimde değişiklik yok

Bu ortaklık konusunda çok heyecanlı olduklarını da dile getiren Mutlu, 8 yıl önce 5 kişiyle bir masa etrafında büyük hedefler ve tutkuyla başlayan yolculuklarında, Türkiye’nin en büyük ve en hızlı büyüyen mobil e-ticaret platformunu yarattıklarının altını çizdi.

Alibaba Group Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Michael Evans ise yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin dünyadaki ve bölgedeki farklı dijital ekonomiler değerlendirildiğinde oldukça heyecan verici ve önemli bir pazar olduğunu dile getirdi. Bu yatırım ile birlikte Alibaba'nın güçlü bir kurucu ve yönetim ekibinin önderliğindeki pazar lideri bir markaya ortak olmuş olacağını belirten Evans, Trendyol’a kurucularının ve mevcut yönetim ekibinin liderlik etmeye devam edeceklerini de paylaştı. Yatırım ile ilgili yeni bilgilere ulaştıkça sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.