Trendyol'a Tiger Global'dan 4.3 Milyon TL Yatırım Geldi

Trendyol'a Tiger Global'dan 4.3 Milyon TL Yatırım Geldi

Özel alışveriş (private shopping) konseptinde çalışan online alışveriş servislerinden Trendyol'a Mynet'in ve Yonja'nın da yatırımcısı olan yabancı yatırım fonu Tiger Global'dan 4.3 Milyon TL'lik bir yatırım yapıldığını öğrendik. Şirketlere yakın kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre çok yeni netleşen bu yatırım ile Tiger Global Trendyol'a azınlık hissedarı olmuş.

Demet Mutlu tarafından yaklaşık 5 ay önce kurulan ve Inveon'un ortak olduğu servisin ilk tur yatırımcısı Mynet'in kurucusu Emre Kurttepeli olmuştu. Emre Kurttepeli ile birlikte Trendyol'a ortak olan bir diğer isim de Türkiye internet pazarında gerçekleştirdiği önemli girişim satışları ile tanıdığımız Sidar Şahin'di.

Tiger Global'in yatırımı ile Trendyol hem maddi olarak ciddi bir güçlenme yakalamış oldu hem de yatırımcısının sağlayacağı global potansiyeli kullanma şansına kavuştu.

Konuyla ilgili henüz Trendyol ya da Tiger Global'den bir açıklama gelmedi. Güvendiğimiz kaynaklardan aldığımız ve doğruluğına inandığımız bir duyum olduğu için hızlıca paylaşmış olalım. Gelişmeler oldukça güncellemeleri yapacağız.

GÜNCELLEME: Yapılan 4.3 Milyon TL'lik yatırımla Tiger Global'in %20 seviyelerinde hisse aldığını şirketlere yakın önemli bir kontağımızdan öğrendik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.