6S veya daha eski iPhone modellerini yenilemek için 5 neden

Bu haberimizde iPhone 4, 4S, 5, 5S, 6 ve 6S modellerini kullananların telefonlarını yenilemeleri için 5 nedeni sıraladık.
6S veya daha eski iPhone modellerini yenilemek için 5 neden

Eğer iPhone 6S veya daha eski bir iPhone modeline sahipseniz, akıllı telefonunuzu yeni modeller ile değiştirmenin zamanı geldi gibi görünüyor. Zamanlamanın doğru olmasının en önemli nedeni ise iPhone XS, XS Max ve XR gibi yeni modellerin kısa süre önce tanıtılmış olması. Bu haberimizde iPhone 4, 4S, 5, 5S, 6 ve 6S modellerini kullananların telefonlarını yenilemeleri için 5 nedeni sıraladık.

Pil ömrü

Eski iPhone modellerinin en büyük problemi şüphesiz pil ömrü. Apple tarafından ücretli bir şekilde sunulan batarya değişimleri bu soruna belli ölçülerde çözüm olsa da, eski iPhone'lar yeni modellerin sunduğu batarya ömrünün yanına bile yaklaşamıyorlar. iPhone XS modeli 20 saatin üzerinde bir konuşma süresi sunarken, iPhone XS Max ve XR modelleri ise 25 saate varan konuşma süreleri sunuyor.

Kamera

Gelelim günümüz akıllı telefonlarının en önemli değişkenlerinden biri olan kameraya. Mobil fotoğrafçılığın altın çağını yaşadığımız bugünlerde akıllı telefonların kameraları oldukça önem taşıyor. Eski modellerle kıyaslandığında iPhone XS, XS Max ve XR modellerinin kameraları arasında bir uçurum bulunuyor. Sadece kamera kalitesindeki fark nedeniyle bile yeni bir iPhone modeline geçiş yapılabilir.

Performans

iPhone modelleri hem yazılımları hem de işlemcileri sayesinde her daim rakiplerine oranla başarılı bir performans sunuyor. Fakat eski iPhone modellerinin işlemcilerinin günümüz çözümlerine oranla çok eski kalması nedeniyle performans anlamında sıkıntılar çıkıyor. Kısacası yıllar önce karşımıza çıkan A9 işlemcisi, satışa çıktığı yıl en başarılı işlemcilerden biri olabilir ama A12 Bionic işlemcisi ile kıyaslandığında oldukça yavaş ve eski kalıyor.

Tasarım

Akıllı telefonların tasarımlarının her geçen gün değiştiğini görüyoruz. Bu değişim trendi iPhone modellerinde de yıllar içinde karşımıza çıktı. iPhone X modeli ile klasikleşen tasarımını geride bırakan Apple, yeni iPhone modellerinde çerçevesiz çentikli ekran tasarımına geçiş yaptı. Günümüz akıllı telefon tasarımlarına sahip olmak isteyen eski iPhone kullanıcıları için iPhone X, XS, XS Max ve XR modelleri mantıklı tercihler olacaklardır.

Ekstra özellikler

Son iki yıldır karşımıza çıkan iPhone modelleri eski modellere kıyasla pek çok yeni özellik sunuyor. Bu özelliklerin başında ise Face ID, daha fazla depolama alanı ve kablosuz şarj gibi özellikler geliyor. Bu özellikler sadece iPhone modellerinde değil günümüz akıllı telefonların çoğunda karşımıza çıkan özellikler.

Eğer eski bir iPhone kullanıcısıysanız ve günümüz akıllı telefon özelliklerini kullanmak istiyorsanız telefonunuzu yenilemek için doğru zaman gibi görünüyor. Tabii ki bu beş nedenin sadece iPhone X, XS, XS Max ve XR modellerinde değil yeni Android akıllı telefonlarda da karşımıza çıktıklarını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.