Amazon Türkiye, Alexa için yazılımcı arıyor

Amazon Türkiye, Alexa için yazılımcı arıyor

Geçtiğimiz Eylül ayında Amazon'un Türkiye'de resmen hizmet vermeye başladığını sizlere aktarmıştık. Ürün çeşitliliğinin azlığı ve müşteri memnuniyetindeki sıkıntılar nedeniyle pek çok eleştiriye maruz kalan Amazon Türkiye, önemli bir kariyer fırsatı ile karşımıza çıktı.

Amazon Türkiye'nin en büyük eksikliklerinden biri şüphesiz Amazon servislerinin kullanıma sunulmamış olması. Bu servislerin başında ise kesinlikle Amazon'un yapay zeka destekli sanal asistanı olan Alexa yer alıyor. Amazon tam da bu konu ile ilgili bir iş ilanını www.amazon.jobs adresinden paylaştı.

Alexa Entertainment için yazılım çözümleri sunacak

İlana göre Alexa üzerinde çalışacak bir yazılımcı arayan Amazon Türkiye, hem Anadolu hem de Avrupa yakasında yaşayan adayları değerlendirecek. Alexa Entertainment için mühendislik çözümleri sunması beklene yazılımcı, makine öğrenme uzmanları ile birlikte çalışacak.

Bu iş ilanı ile birlikte Amazon servislerinin özellikle de Alexa'nın önümüzdeki dönemlerde ülkemiz için kullanıma sunulacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Alexa'nın kullanıma sunulması ile birlikte Alexa destekli diğer servisler olan Amazon Echo, Amazon Echo Show ve Amazon Fire TV gibi çözümler de ülkemizde kullanıma sunulacaktır. Dilerseniz iş ilanına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.