A101 online mağazasını açarak e-ticarete adım attı

Ülkemizde yaygın perakende ağıyla dikkat çeken A101 marketler zinciri, online mağazasını açtı. online.a101.com.tr adresi üzerinden farklı kategorilerdeki ürünleri ile rekabete adım attı.
A101 online mağazasını açarak e-ticarete adım attı

Türkiye genelinde 7 binden fazla mağazası bulunan market zinciri A101, online mağazasını açtı. online.a101.com.tr adresi üzerinden hayata geçen yeni e-ticaret projesi A101'in bu alanda yaptığı ilk atılım olma özelliğini taşıyor.

A101, yeni açtığı online web sitesi üzerinden Market, Elektronik, Ev, Yaşam, Tekstil, Anne, Bebek, Oyuncak, Oto, Bahçe, Yapı, Market olmak üzere oldukça geniş bir kategoriler bütününde ürünlere yer vermiş. Şu ana kadar ürün çeşitliliği konusunda baktığımızda A101 online mağazası tatmin edici bir duruş sergiliyor.

A101'in perakende alanındaki büyük başarısını e-ticaret alanında da gösterip gösteremeyeceğini şimdilik bilmiyoruz ancak A101'in uygun fiyat politikasını kendi online mağazasına da yansıttığı ilk bakışta gözüküyor. A101'in kendi mağazalarında kullandığı indirimli ürünler konseptini online mağazasına da aktarmış. Online mağazada "Fırsatlar" bölümünde bu tarz indirimler takip edilebiliyor.

Lojistik konusunda A101 online mağazasında bildirildiğine göre tüm ürünler en geç 1 ya da 2 iş günü içerisinde kargoyla gönderiliyor. A101, 101 TL üzerine kargo ücretsiz kampanyası ile çıkış yapmış. Bu tutarın altındaki tutarlarda kargo ücretinin devreye girmesi (6.90 TL kargo ücreti olarak sabit tutulmuş) bir dezavantaj olarak görülebilir. Bunun dışında A101 online mağazası kredi kartları, banka kartları ya da BKM Express aracılığıyla ödeme kabul ediyor.

A101 online mağazası ile perakende mağaza zincirini şimdilik birbirinden ayrı tutuyor gibi gözüküyor. Kısacası şimdilik A101 online mağazadan alışveriş yaptıktan sonra ürünleri fiziksel mağazadan alma gibi bir seçenek yok. Yine ürün iadeleri veya değişim söz konusu olduğunda, online mağazadan alınan ürünlerin sadece online mağazaya iade edilebileceği belirtilmiş. İleride bu operasyonun gelişmesi halinde, A101 yaygın perakende yapısıyla oldukça iyi işler çıkartabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.