Kredi borçlarını tek bir bankada birleştiren ve yapılandıran girişim: Tekkredi

Kredi borçlarını tek bir bankada birleştiren ve yapılandıran girişim: Tekkredi

Farklı bankalarda kredi borcu olan bireylerin borçlarını tek bir bankada birleştiren Tekkredi, sunduğu ödeme planları sayesinde kullanıcılarının işini kolaylaştırıyor. Collective Spark bünyesinde başlayan bir girişim olan Tekkredi, Pelin Anlı Bedirhanoğlu tarafından kuruldu.

Finansal kuruluş olmamasına rağmen Kredi Kayıt Bürosu ile entegre bir şekilde çalışabilen Tekkredi, kredi borcu bulunan kullanıcıların ödeme süreçlerini kolaylaştıran bir kredi konsolidasyon platformu olarak hizmet veriyor. Şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Tekkredi, 4 kişilik ana ekibin haricinde freelancer ve danışmanlara da sahip.

Bugüne kadar sistem üzerinde 1,5 milyonu aşkın kredinin performansı takip eden Tekkredi, 150 bini aşkın başvuru da aldı. Kredi listeleme ve kredi skorlama şirketleriyle rakip konumda olan Tekkredi, krediye erişimi azalmakta olan ve ödeme zorluğu çekmeye başlamış olan kesime odaklanarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

1,8 milyon dolar yatırım aldı

Tek bankayla çalışma, süreç boyunca destek, daha uygun aylık ödeme, yüksek güvenlik standardı ve yeniden yapılandırma gibi avantajlar da sunan Tekkredi, Collective Spark, Newid Capital, DCP ve finans sektöründe uzman melek yatırımcılardan toplamda 1,8 milyon dolar yatırım aldı.

Anlaşmalı bankalarından komisyon geliri elde eden girişim, bankaların haricinde Tekkredi'ye başvuran bireylerden de hizmet bedeli talep ediyor. Krediye erişimi azalmakta olan ve ödeme zorluğu çekmeye başlayan kitleye en doğru ve hızlı şekilde ulaşıp bu kişilerin kredilerini birleştirmeleri ve borçluluklarını uzun vadede azaltmaları konusunda yardımcı olmayı hedefleyen Tekkredi, bu amacı en doğru şekilde gerçekleştirebilmek için farklı birkaç iş modeli üzerinde de çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Tekkredi'nin UKBasecamp ile London Tech Week’e katılacak 8 teknoloji girişiminden biri olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.