Spotify'da viral listelere girmek bu kadar kolay mı?

Spotify'da viral listelere girmek bu kadar kolay mı?

Spotify'da her türden dinleyiciye hitap eden binlerce çalma listesi bulunuyor. Bazen sırf  "arkada çalsın" diyerek bu listeleri dinliyoruz, kimi zaman da yeni çıkanları merak ettiğimiz için çalma listelerine dadanıyoruz. Bu listeler arasında en popüler olanlar, hiç şüphesiz her hafta yenilenen viral listeler oluyor.

Ülkelere göre değişiklik gösteren viral listelere göz atarken Türkiye'de bu hafta neler varmış dedik ve "Türkiye Viral 50" isimli listeye göz attık. Karşımıza çıkan ilk şarkıya baktığımızda ise "Spotify'ın işleyişinde neler oluyor?" sorusu aklımızı kurcalamaya başladı.

YouTube'da birçok videonun altına yorum olarak yazılan "Enes Abi Anamı ***" cümlesi, Carry Potter tarafından şarkı olarak yorumlanmış ve bu şarkı da Türkiye Viral 50'nin ilk şarkısı olmayı başarmış görünüyor. Bu arada hemen belirtelim; Carry Potter da YouTube'da 200 binden fazla takipçisi olan bir fenomen. Peki, böyle bir şarkı Türkiye'de en çok dinlenen listelerden birine, hem de ilk sıradan, girmeyi nasıl başardı? Herhangi bir prodüktörle çalışmayan bu isim, üstelik sanat değeri taşımayan bu şarkı, Viral 50 listesinde nasıl kendine yer buldu?

Bu konuda Spotify'ın bir açığı var mı, yoksa insanlar gerçekten bu şarkıları ayıla bayıla dinliyorlar mı, merak içindeyiz. Eğer kullanıcılar merak içinde bu şarkıyı dinliyorsa popüler kültürün yarattığı şarkıcıların bile yakın zamanda ülkemizde bambaşka bir hale dönüşeceğini öngörebiliriz. Bu arada belirtelim global listelerde böyle bir durumla karşı karşıya kalmadık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.