Instagram hesabını silen Elon Musk; bunun nedenini Twitter'da anlattı

Instagram hesabını silen Elon Musk; bunun nedenini Twitter'da anlattı

Şimdiye kadar Instagram'da yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Tesla CEO'su Elon Musk Çarşamba sabahı Instagram hesabını silerek herkesi şaşırttı. Musk, bir süre sonra Twitter hesabı üzerinden bir şiir dizesine atıfta bulunarak Instagram hesabını neden sildiğini açıkladı.

Takipçilerinden birinin neden Instagram'ı sildiğini sorması üzerine Musk, Thomas Stearns Eliot'ın Çorak Ülke kitabına gönderme yaparak soruyu yanıtladı. Musk: "Instagram çok susamış, öyle ki size suda ölüm getiriyor." cümlesini paylaşmanın yanı sıra bir başka tweette de "Hoşlanmadım" diye açıklama yaptı.

Musk bu tweetlerden iki saat önce ise T.S. Eliot'ın Çorak Ülke şiir kitabının Suda Ölüm kısmını görsel olarak takipçileriyle paylaştı. Elon Musk tweette Wikipedia linkine de yer verdi.

Musk'ın Instagram hesabı konusundaki edebi yaklaşımı her ne kadar sevimli görünse de tüm bu edebi yaklaşımı bir kenara bırakarak hafta başında yaşananları hatılamakta fayda var. Hatırlarsanız rapçi Azealia Banks Musk'ın Instagram hesabını etiketleyerek üzerinde "Benimle acilen iletişime geçmelisin." ve "Telefonuma ihtiyacım var" yazan hikayeler paylaşmıştı.

Daha sonrasında Banks, Musk'ın avukatının kendi avukatına talimat verdiğini ve bunun sonucunda telefonuna el koyulduğunu belirtti. Musk adına konuşan bir sözcü ise: "Elon Azealia Banks'i tanımıyor. "Ne Elon ne de avukatları Azealia'nın telefonunu almadı." dedi.

Ağustos'un ilk günlerinde Musk'ın Los Angeles'taki evinde sevgilisi Grimes ile çalışmak için kaldığını belirten Banks, Musk'ı kendini sağlama almak için yatırımcılardan para isterken duyduğunu iddia ediyor.

Banks'in iddiaları henüz kantılanmamış olsa Musk'ın sık aralıklarla farklı duyurular yapmak için kullandığı 8 milyon takipçiye sahip hesabı bu olayların ardından kapatması oldukça dikkat çekici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.