Elon Musk'ın "berbat biri" olarak nitelendirdiği eski Tesla çalışanı, SEC ile görüşecek

Elon Musk'ın

Elon Musk'ın "berbat bir insan" olarak nitelendirdiği ve birçok kaynakta "ispiyoncu" olarak anılan eski Tesla çalışanı Martin TrippSecurities and Exchange Commission yani Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile görüşecek. Görüşme haberi ise Tripp'in avukatı Stuart Meissner tarafından doğrulandı.

Stuart Meissner, Twitter'dan yaptığı açıklamada haberlerin kendileri için iyi olduğunu, SEC'ten Tesla'daki ispiyonculuk davasıyla ilgili geri dönüş aldıklarını söyledi. Gelecek hafta görüşmelerin gerçekleşeceğini ve tamamen iş birliği yapmak istediklerini de sözlerine ekledi. Fakat SEC, konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermeyi reddederken Tesla da bu konuda bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Peki, Tripp ve Tesla neden anlaşmazlık yaşıyor?

Martin Tripp'in söylediğine göre Tesla, tüketiciler için ürettiği araçlarda delik piller kullanmıştı. Tesla'nın ise bunu sonuna kadar reddettiğini belirtmemiz gerekiyor. Martin Tripp ayrıca, Model 3'nin üretiminin yüzde 44 artırılmasında payının olduğunu iddia etti. Tripp, Tesla'nın yatırımcılara birçok "maddi eksiklik ve yanlış beyan" yaptığını ve potansiyel olarak müşterilerinin güvenliğini tehlikeye atan adımlar attığını da iddia ediyor.

Bu arada Tripp'in avukatı Stuart Meissner'in SEC davalarında uzmanlaştığını da belirtelim. Meissner daha önce, şirketteki yanlış muhasebe uygulamalarına ilişkin SEC'i uyaran eski bir Monsanto yöneticisini temsil etmişti ve dava yönetici açısından başarıyla sonuçlanmıştı.

Her ne kadar SEC, Tripp'le görüşmeyi kabul etmiş olsa da olay sonuçlanana kadar Tesla'nın yanlış bir şey yaptığını söylemek mümkün değil. Ayrıca Meissner de SEC ile olan görüşmenin resmi bir soruşturma başlatacağının garantisini vermedi. Kısacası olacaklar için Tripp ve SEC'in görüşmesini beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.