WhatsApp mesajlarda detay vermeye başladı

WhatsApp mesajlarda detay vermeye başladı

WhatsApp, dünyanın en çok tercih edilen sohbet uygulamalarının biri olmanın yanında, global olarak tüm dünyanın aktif olarak her türlü bilgiyi aktardığı bir araç olmaya da devam ediyor.

Uygulamadaki en büyük sorunlardan birinin, hiç şüphesiz virüs gibi yayılan sahte bilgiler olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda WhatsApp da yeni bir önlem aldığını açıkladı.

WhatsApp kullanıcıları artık, başka biri tarafından yazılmış bir mesajı başka birine gönderdiği zaman mesajın üzerinde "forwarded" yani "yönlendirildi" ibaresi yer alacak. WhatsApp'ın en yeni sürümünde, eğer bir mesaj başka birinden size iletilmişse bu yazılar italik olarak görünecek.

Bu yenilik, WhatsApp için küçük bir yenilik gibi dursa da özellikle sürekli sahte bilgiye maruz kalan kullanıcılar için büyük önem taşıyor. İletilen mesaj özelliği, öncelikli olarak 200 milyondan fazla WhatsApp kullanıcısına sahip Hindistan gibi büyük ülkelerde aktif edilecek. Bunun nedeni de kullanıcı fazlalığından dolayı yanlış bilgilerin daha çabuk ve fazla bir şekilde yayılıyor olması.

Daha önce yanlış yönlendirmeler yüzünden, özellikle az gelişmiş ülkelerde ölümle sonuçlanan toplumsal linçler gerçekleşmişti. Kısacası bilginin güvenilirliği kontrol edilmediği zaman -ki günümüzde gerçekten edildiğini söylemek mümkün değil- birçok olay ağır bedellerle sonuçlanıyor. WhatsApp'ın küçük görünen yeniliği ise bu sorunun çözümünde kendine bir yer bulacaktır diyebiliriz.

Yeni özelliğin ülkemizde ne zaman aktif edileceği ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.