Alibaba, Trendyol'a ne kadar yatırım yaptı? Cevabı bulduk...

Alibaba, Trendyol'a ne kadar yatırım yaptı? Cevabı bulduk...

Alibaba'nın Trendyol'a gerçekleştirdiği yatırımda en çok merak edilen konu Trendyol'un değerlemesiydi. Hazırsanız merakınızı şimdi gideriyoruz...

Bir süredir bu satın almanın rakamları ile ilgili duyumlar alıyorduk. Şimdi resmi bilgilere ulaşınca keşke o zamanlar aldığımız duyumları yazsaymışız dedim kendi kendime... O dönemlerde aldığımız duyum 750 milyon dolar civarıydı, gerçek rakam da pek farklı çıkmadı.

Şu anda ulaştığımız net rakamı nereden bulduğumuzu soracak olursanız, Alibaba tarafından yatırımcı ilişkileri kapsamında yapılan duyurularda konuyla ilgili resmi bilgiye ulaştık.

Buna göre Trendyol'a yatırımın yanı sıra, mevcut yatırımcıların hisselerini de alarak giriş yapan Alibaba'nın bu işlem için nakit ödediği rakam 728 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. Aşağıda yapılan açıklamanın İngilizce metnini paylaşıyoruz:

Trendyol is one of the leading online fashion retailers in Turkey. In June 2018, the Company entered into an agreement under which the Company will invest into Trendyol as well as acquire shares from certain existing investors, representing a controlling equity interest for a cash consideration of US$728 million. The investment underscores the Company's commitment to international expansion. The completion of this transaction is subject to customary closing conditions.

Alibaba'nın resmi kayıtlara henüz aldığı hisse oranı yansımadı. Ama yüzde 75 civarı hissesi olacağını tahmin ediyoruz. Buradan hareketle artık Trendyol'a milyar dolar değerlemeyi gördü demek sanıyorum ki yanlış olmayacaktır.

Konuyla ilgili yeni bilgiler alırsak haberimizi güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.