Gerçek para ödüllü, yerli ve canlı mobil bilgi yarışması: Hadi

Gerçek para ödüllü, yerli ve canlı mobil bilgi yarışması: Hadi

Yıllarca tüm aileyi televizyon ekranlarına kilitleyen bilgi yarışmaları, gelişen teknolojiyle birlikte mobildeki yerini almaya başladı. Canlı mobil bilgi yarışması HQ Trivia'nın ülkemizdeki örneği Hadi ise son dönemde yükselişe geçen uygulamalardan biri oldu.

Girişimin sosyal medya hesaplarından da gördüğümüz kadarıyla Hadi, Türkiye'de, WhatsApp, Instagram, Facebook gibi uygulamaların ardından en çok indirilen 6. uygulama olmayı başardı. Cep telefonları üzerinden görüntülü ve canlı yayında, binlerce kişinin aynı anda katıldığı bir bilgi yarışması olan Hadi, her gün belirlenen bir miktarda gerçek para ödülünü kazananlara dağıtıyor.

Hadi nasıl kullanılır?

Uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken ise çok basit. Hadi'yi telefonunuza indirip belirlediğiniz kullanıcı adınızla sisteme kayıt oluyorsunuz. Daha sonra Turkcell tarafından size bir aktivasyon kodu gönderiliyor, böylece üyeliğiniz başlamış oluyor. Hadi ile canlı olarak yarışmak için gün içinde belirlenen saatleri beklemeniz gerekiyor. Her gün 20:30'da canlı olarak yayınlanan oyun, Çarşamba ve Perşembe günleri 12:30 ve 20:30 olmak üzere günde iki kere yayınlanıyor.

Yarışma başlamadan 1 saat önce telefonunuza hatırlatma bildirimi geliyor. Bu bildirimler yarışma başlamadan 5 dakika önce ve yarışma başlarken de gönderiliyor. Toplamda 12 sorunun yer aldığı oyun başladığında her soru için 10 saniye gibi bir süreniz bulunuyor. Bu süre sunucu soruyu okumaya başladığı anda devreye giriyor. Kısacası zamana gerçekten dikkat etmeniz gerekebiliyor. Sorular ilk 3 soruda daha kolay olmakla beraber ilerleyen safhalarda gerçekten zorlaşabiliyor.

Hadi'de joker kullanımı Turkcell'den

Herhangi bir soruyu bilemediğinizde veya cevaplamak için zamanı kaçırdığınızda otomatik olarak eleniyorsunuz, elenmemek içinse Joker hakkınızın bulunması gerekiyor. Joker alabilmek için ya bir arkadaşınızı referans olarak göstermeniz ya da Turkcell'in BİP uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Her Joker hakkınız bir yanlış cevabınızı kurtarıyor. Elenseniz bile üzülmeyin, çünkü hem yarışmayı izlemeye devam edebiliyorsunuz hem de bir sonraki yarışmaya katılabiliyorsunuz. Bir yarışmaya ortalama 60 bin kişinin katıldığını da hatırlatalım.

Şubat 2018'de hayata geçirilen Hadi, 15 yıldan fazla dijital ürün, girişim ve yazılım tecrübesi olan bir ekip ve yurtdışı kaynaklı yatırımcılar tarafından kuruldu. Whonear, kampus, Vipme, inploid, markafesta.com gibi platformların kurucuları olan Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware tarafından hayata geçirilen Hadi'nin yatırımcıları arasında Oscar Ödüllü prodüktör Nick Reed de bulunuyor. Ekip şu anda 11 kişiden oluşuyor.

Ödüller en fazla 3 gün içinde kullanıcılara gönderiliyor

Müge Boz ve Merve Toy'un sunuculuğunu yaptığı Hadi, oyuncu sayısı açısından 3 hafta gibi bir sürede 2 bin kişiden 60 bin kişiye kadar yükseldi ve bu sayı her gün ortalama 4 bin kişi kadar artmaya devam ediyor. App Store’da eğlence kategorisinde günlerdir ilk sırada olan Hadi, genelde listede ise ilk 10’daki tek Türk uygulaması oldu. Android markette de 1 hafta olmadan 100 bin indirmeyi geçti. Şu ana kadar yaklaşık 60 bin TL ödülün dağıtıldığı Hadi'de kazanılan ödüllerin 3 gün içinde kişiye gönderildiğini belirtelim. Ayrıca Hadi'nin Instagram sayfasını takip ettiğiniz zaman bazı soruların ipuçlarına da ulaşabiliyorsunuz.

Gelecek dönemde de kullanıcıdan ücret almayacağını belirten Hadi, çok hızlı şekilde farklı ülkelerde de benzer yarışmalar yapmayı planlıyor.  Sene sonuna kadar Hadi'nin 3 farklı ülkede kendi dillerinde oynanacağını da ekleyelim.

Hadi'yi iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız içinse Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.