Aaptiv, Amazon, Disney ve daha birçok şirketten 22 milyon dolar yatırım aldı

Aaptiv, Amazon, Disney ve daha birçok şirketten 22 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık ve sağlıklı yaşam, teknoloji endüstrisinin gelişmesi için en büyük kategorilerden biri olmaya devam ediyor. Çok çeşitli giyilebilir cihazlar ve onlara bağlı ekipmanlar, nasıl hareket ettiğimizi takip etmek ve formda kalmamıza yardımcı olmak için üretiliyor ve gün geçtikçe çeşitleniyor.

"Fitness'ın Netflix'i" olarak adlandırılan Aaptiv isimli girişim ise Amazon, Disney ve daha birçok şirketten 22 milyon dolarlık yatırım aldı. Ses temelli kişisel antrenör liderliğindeki egzersizlerden oluşan bir girişim olan Aaptiv, talebe göre müzik tabanlı fitness eğitimi de sunuyor.

New York merkezli Aaptiv, 22 milyon dolarlık yatırım aldığı C Serisi yatırım turuyla, aldığı toplam yatırımı 52 milyon dolara çıkardı. Her ne kadar Aaptiv değerlemesini açıklamıyor olsa da şirkete yakın kaynaklara göre değerlemesi şimdilik 200 milyon doları aştı. Son iki yılda 200 binden fazla üyeye sahip olan Aaptiv'de bugüne kadar 14 milyondan fazla ders verildi.

Spotify, Facebook ve Alibaba gibi şirketlerin de ardındaki isim olan Millennium Technology Value Partners'ın başı çektiği yatırım turunda, Amazon, Disney, Warner Music Group ve NWS Holdings de yer aldı.

Yatırımcılar da şirketin büyümesinden etkilendiklerini söylüyor. Millennium'un ortaklarından Ray Cheng, Aaptiv'in sağlık ve fitness alanında bir kategori lideri olduğunu, bu yatırım için çok heyecanlı olduklarını belirtti. Amazon'un Alexa Fonu yöneticisi Paul Bernard ise Aaptiv'in kişisel eğitim konusundaki ilk sesli yaklaşımı konusunda heyecan duyduklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.