YouTube binasına saldıran Yeşil Nasim'i 2 yıl önce keşfeden YouTuber Yorekok'tan anlamlı video

YouTube binasına saldıran Yeşil Nasim'i 2 yıl önce keşfeden YouTuber Yorekok'tan anlamlı video

Geçtiğimiz gün YouTube genel merkezinde meydana gelen silahlı saldırıya yönelik detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk paylaşılan bilgilerden saldırganın bir kadın olduğu biliniyordu ve bilgi kirliliği içerisinde bu saldırganın sevgilisiyle yaşadığı problemlerden dolayı böyle bir saldırıyı gerçekleştiği bilgisi sosyal medyada yayılmaya başlamıştı. Olayın iç yüzünün böyle olmadığı çok geçmeden anlaşıldı.

YouTube saldırısı öncesine dair ortaya çıkan bilgiler, saldırganın neden böyle bir saldırı düzenlemiş olabileceğine dair ipuçları veriyor. Saldırıyı düzenleyen 39 yaşındaki Nasim Najafi Aghdam bir Youtuber. Farsça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere farklı dillerde videolar paylaştığı kanalları bulunuyor ve bu kanalların konsepti gerçekten çok garip. Uzun yıllardır videolar çeken ve paylaşan Nasim Najafi'nin kanallarının ne kadar garip olduğun bundan 2 sene önce bir video ile popüler YouTuber Yorekok paylaşmıştı.

YouTube'da birden fazla kanala sahip olan Nasim Najafi, babası Ismail Aghdam'ın verdiği bir röportaja göre YouTube'a oldukça kızgınmış. Kızgın olmasının temel nedeni ise YouTube'un kanallarının para kazanma özelliğini kapatmış olması. Bir başka deyişle Nasim Najafi, YouTube platformunun kanallarının izlenme oranlarını kasıtlı olarak düşürdüğünü ve adil bir rekabet ortamı yaratmadığı için oldukça kızgındı.

Konuyu daha ilginç hale getiren şey ise yine babasının paylaştığı bilgilere göre YouTube genel merkezinden neredeyse 8 saat uzakta yaşayan Nasim Najafi, 31 Mart gününden itibaren kayıpmış. Babası kayıp olduğuna dair polislere bilgi verirken kızının YouTube'a oldukça kızgın olduğu için genel merkeze gitmiş olabileceği bilgisini de paylaşmış.

Daha sonra olanları zaten biliyorsunuz. YouTube genel merkezine silahla saldırdıktan sonra intihar ederek hayatına son veriyor.

San Bruno polisi, yaptıkları araştırma sonrası silahlı saldırının kendi adına kayıtlı yarı otomatik Smith & Wesson 9mm silahı ile gerçekleştiğini ve saldırı sırasında bilinçli olarak kimseyi hedef almadığı bilgisini paylaştı.

Yorekok kanalı 2 yıl önce yaptığı video sonrası bugün paylaştığı yukarıdaki video ile oldukça önemli bir konuya dikkat çekti.

Son dönemlerde artan sosyal medya bağımlılığı birçok kişinin hayatını olumsuz yönde etkilediği bir gerçek. Her bir platformun kendi ünlülerini ortaya çıkarması, diğer insanları da ünlü olabilmek için farklı şeyler yapmaya yönlendiriyor ve bunun sonucunda birçok "garip" diyebileceğimiz olay günaşırı ortaya çıkıyor.

Nasim Najafi, sosyal medyanın hayatımızı ne kadar etkileyebileceğinin önemli bir örneği. YouTube'da izlenme kaybetmek, Twitter'da Instagram'da takipçi kaybetmek veya bir nedenle sosyal medya hesabına erişimini komple kaybetmek bir çok kişi için hayatın sonu olarak algılanıyor. Sosyal medyanın bizlere fayda sağlamak, kollektif bir bilinç oluşturmak ve geleceğe yönelik daha iyi şeyler yapabilmek için birer araçtan fazlası olmadığını bilerek hayatımıza devam etmemiz ve bu doğrultuda çalışıyor olmamız lazım. Yorekok'un da dediği gibi: "... gözünüzü seveyim "izlenmiyorum", "abone kazanmıyorum", "para kazanmıyorum" diye bu b*ktan internet ortamının sizin beyninizi ele geçirmesine izin vermeyin."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.