Etohum’dan 14 yatırım birden [Güncelleme]

Etohum’dan 14 yatırım birden [Güncelleme]

Her yıl Türkiye’nin yeni ve başarılı girişimcilerine destek veren Etohum, bu yıl 1500 başvuru arasından seçtiği Etohum 40 arasından yatırım yapacağı projeleri resmen duyurdu. Hem başarılı girişimcilere, hem de yeni ekonomiye destek olmak için ayrılan fon bu yıl tam 14 girişime destek sağlayacak. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz yıl kurulan Etohum fonu iki projeye yatırım yapmıştı. Bu yıl sayının 14’e çıkması fonun bir önceki yıla göre daha büyük olduğunun bir göstergesi.

Yeni girişimcilere halkla ilişkilerden, ürün geliştirmeye, hukuksal bilgilendirmeden iş planına, yatırımcı görüşmelerinden network oluşturmaya kadar pek çok konuda destek olan Etohum, yaptığı yatırımlarla da tüm bu süreçlerin hayata geçmesini sağlayacak finansmanı da sağlamış oluyor.

İşte Etohum Yatırım AŞ’nin bu yıl yatırım yapacağı 14 girişim…

Biacayip.com: Etohum Yatırım AŞ’nin yaptığı bu ilk yatırımı sizlere daha önce duyurmuştuk. Mustafa Namoğlu ve Gökalp Üstün’ün girişimi ilginç ve sıra dışı ürünlerin yer aldığı bir e-ticaret sitesi. Webrazzi TV’de yayınlanan biacayip.com röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Last Moon Games: Ahmet Levent Sevgili tarafından kurulan mobil oyun şirketi kendi oyun editörü ile kısa sürede oyunlar geliştirerek piyasaya sürebiliyor. Webrazzi TV’de yayınlanan Last Moon Games röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Alışveriş Kulüpleri: Etohum 40’ta yer alan Alışveriş klüpleri; özel alışveriş sitelerinin yayınladığı kampanyaları tek noktadan takip etmeyi sağlayan bir girişim. Webrazzi TV’de yayınlanan Alışveriş Kulüpleri röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Foodback: Berk Çağlayan, Çağlar Çakar tarafından kurulan girişim Restoran ve kafelerde aldığınız hizmetlerle ilgili tüm düşüncelerinizi, restoran işletmecisine anında iletebileceğiniz bir mobil uygulama. Webrazzi TV’de yayınlanan Foodback röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Oyuncakdenizi.com: Serkan Hondur tarafından kurulan Oyuncak Denizi, oyuncak dikeyinde faaliyet gösteren bir e-ticaret sitesi. Bu yılın Etohum yatırımları arasında geçtiğimiz yılın Etohum 15’inden seçilen tek girişim olması dikkat çekiyor.

Udo Games: Andaç Altak, Gökhan Güngör, Samet Kara, Türker Karahan tarafından kurulan Udo Games “Sokak Basketbolu” ve “ Hoppara” gibi oyunları ile tanınan Android tabanlı mobil oyun geliştiren bir girişim. Webrazzi TV’de yayınlanan Udo Games röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Millandfashion: Bu yılın Etohum 40’ında yer alan diğer bir girişim olan Millandfashion, Orhan Seyfi Dayıoğlugil tarafından kurulan çatma dikeyine odaklanmış bir e-ticaret sitesi. Webrazzi TV’de yayınlanan Millandfashion röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Connected2.me: Ağustos 2011’de Ozan Yerli tarafından kurulan girişim kullanıcıların birbirleri ile anonim olarak iletişim kurmasını sağlıyor. Webrazzi TV’de yayınlanan Connected2.me röportajını (ve Serkan Ünsal’ın üye sayısı ile ilgili şaşkınlığını gizleyemediği anları :) ) şuradan izleyebilirsiniz.

Akıllı Başlangıç: Erdem Samut tarafından kurulan Akillibaslangic.com, okul öncesi dönemdeki çocuklar için hazırlanmış eğlenceli bir gelişim ve eğitim destek sistemi olarak tasarlanmış.  Webrazzi TV’de yayınlanan Akıllı Başlangıç röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Alictus: Arif Emre Taş, Ecem Baran ve Onur Dilek tarafından kurulan Alictus’un ilk projesi olan GamePho, akıllı telefonların bilgisayar ve akıllı TV’lerde harekete duyarlı kumanda olarak kullanılmasını sağlıyor. Webrazzi TV’de yayınlanan Alictus röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Apsiyon: Erkan Doğan, Meriç Akdamar ve Kudret Türk tarafından kurulan Apsiyon; apartman ve site yönetimlerini kolaylaştırması ile birlikte site sakinleri arasında kapalı devre bir sosyal ağ yaratma amacı taşıyan online bir proje. Webrazzi TV’de yayınlanan Apsiyon röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Mijastore: Dinemis Sabancıoğlu ve Çiçek Çizmeci tarafından kurulan Mijastore, kendi tasarladığı ve ürettiği ürünleri, kendi web sitesi üzerinden satarak Türkiye’nin ilk bağımsız internet giyim markası olma hedefini taşıyor. Webrazzi TV’de yayınlanan Mijastore röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Dekoreko: A.Elif Coşkunkan ve Zeynep Akın tarafından kurulan ev dekorasyon ürünlerine odaklanan kapalı ve dikey özel alışveriş kulübü. Webrazzi TV’de yayınlanan Dekoreko röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Fiyatbilir.com: Talat Uyarer tarafından geliştirilen, üreticisi tarafından paketlenmiş market ürünlerini düzenli olarak satışını sağlayan e-ticaret girişimi. Webrazzi TV’de yayınlanan Fiyatbilir.com röportajını şuradan izleyebilirsiniz.

Buggum: Burkay Özdemir, Murat Pak ve Emre Canbazoğlu tarafından kurulan Buggum; mobil ve sosyal ağırlıklı oyunlar geliştirmeyi hedefleyen oyun stüdyosu.

Etohum’un ortak olduğu bu projelerdeki ortaklık süreci ise şöyle işliyor: Etohum girişimcilere teklif götürüyor ve karşılıklı anlaşma sağlanan girişimlerle şirkete yüzde 5 nominal değer üzerinden sermaye koyarak ortak oluyor. Bunun yanı sıra belirlenen şirket pazar değeri üzerinden, bedeli girişimcilerle karşılıklı anlaşılarak ve şirkete sermaye olarak konulmak üzere, yüzde 5 şirket hissesi satın alma opsiyonu alıyor. Etohum ayrıca 24 ay içerinde belirli bir gelişim sağlanmayan projelerden aldığı hisseleri, bedelsiz olarak girişimcilere iade etme hakkını saklı tutuyor.

Sizler de Etohum’un bu girişimleri ile ilgili görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilir, hangilerinin daha başarılı olacağına dair tahminlerinizi paylaşabilirsiniz.

Güncelleme: Etohum Yatırım AŞ'nin bu yılın Etohum girişimlerine yaptığı yatırım adedi 14, geçen yılın Etohum girişimi olan OyuncakDenizi ile rakam 15'e çıkıyor. Yazının ilk halinde yer almayan bu yılın diğer yatırım alan Etohum girişimi Buggum'ın da detayları yazıda güncellendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.