CloudArena, Aslanoba Capital ve 212'den 1.5 milyon dolar yatırım aldı

CloudArena, Aslanoba Capital ve eski yatırımcısı 212'den 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Aslanoba Capital ve 212'nin birlikte katıldıkları tur kapsamında aldığımız duyumlara göre 1.2 milyon dolar Aslanoba Capital ve 300 bin dolarlık fon da 212′den sağlanmış.

cloudarena_logoCloudArena, Aslanoba Capital ve eski yatırımcısı 212'den 1.5 milyon dolar yatırım aldı. Aslanoba Capital ve 212'nin birlikte katıldıkları tur kapsamında aldığımız duyumlara göre 1.2 milyon dolar Aslanoba Capital ve 300 bin dolarlık fon da 212′den sağlanmış.

Konaklama tesislerinin offline'dan online'a geçmesini ve yabancı kanallardan da rezervasyon alabilmesini sağlayan HotelRunner ürünleriyle geçen ay 1000 tesisi geçen şirket (şu anda 1250) aldığı bu yatırımla hızlı büyümesini sürdürmeyi amaçlıyor.

Yatırım haberleri bir süredir kulağımıza gelen şirketin yaptığı resmi açıklamada alınan yatırımın ağırlıklı olarak yine ürün geliştirmeye harcanacağı bilgisi paylaşılmış. Bu çerçevede yeni çalışanları ekibe dahil edecek olan CloudArena, bültende ilginç şekilde şirket satın alması yapabileceğine de yer vermiş. Sistemini Rails üzerine kuran şirketin bir yetenek satın alımı yapması mümkün olabilir. 

cloudarena-yatirim

Ali Beklen, Arden Agopyan ve Tolga Yalçınkaya tarafından 2011'in son çeyreğinde kurulan CloudArena, ilk olarak adını düzenlediği RailsArena ile duyurmuştu. Sonrasında 212'den tohum yatırımını alan şirket HotelRunner isimli servisini çıkarmıştı.

hotelrunner-logoButik, apart, pansiyon, bağımsız otel, motel ve kısa dönem kiralık daireler için sağladığı sistemle kısa sürede tesislerin internete taşınmasını sağlayan şirket, geçtiğimiz altı ayda oldukça ilgi görmüş. Altı ay gibi bir sürede sisteme kayıtlı 1250 tesise ulaşan HotelRunner'ın ardından şirket geçen ay turizm acentaları için olan servisi OtaMagic'in özel beta sürümünü sessizce yayına almıştı.

212 ve Aslanoba Capital'in HemenKiralık'ın ardından bu ikinci ortak yatırımı yapmaları oldukça sevindirici bir gelişme. Webrazzi konferanslarında çeşitli konuşmacılarımızın dile getirdiği tohum yatırımın ardından girişimlerin ihtiyacı olan ikinci tur yatırımların bu gibi ortaklıklarla sağlanmaya başlaması sektörel olarak çok olumlu gelişmeler. Hatırlarsanız 212, benzer bir ortak yatırımı da EBRD ve Simile Venture Partners ile Evim.net'e yapmıştı.

Türkiye internet pazarının farklı projelerinden biri olan CloudArena'nın şimdiye kadar aldığı yolu görünce bu yatırımla birlikte çok daha hızlı büyüyeceklerini tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.