Bireysel Katılım Yatırımcısı lisansı alan ilk yabancı, BIC Angel Investments kurucu ortağı Joachim Behrendt oldu

Bireysel Katılım Yatırımcısı lisansı alan ilk yabancı, BIC Angel Investments kurucu ortağı Joachim Behrendt oldu

Joachim.BehrendtBIC Angel Investments ilk önce Türkiye'de yaptığı girişimci etkinlikleriyle sonrasında ise yaptığı iki ayrı yatırımla adından söz ettiren yatırımcılardan olmuştu. Bugün şirketten yapılan resmi açıklama ile BIC'nin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Joachim Behrendt'in Bireysel Katılım Yatırımcı lisansı aldığı duyuruldu.

Hatırlayacağınız gibi geçen yıldan itibaren konuşulan ve bu yıl Şubat ayında resmi gazetede yayınlanarak resmiyet kazanan lisans ile birlikte melek yatırımcılar devletten bir kısım vergi indirimleri elde ediyordu. Hazine Müşteşarlığı'nın girişimci ve yatırımcı ekosistemini desteklemek için oluşturduğu yönetmelik dahilinde bu lisansı alan ilk yabancı yatırımcı Joachim Behrendt oldu.

İlk yatırımını Mayıs ayında Telefonkilifim.com'a yapan BIC Angel Investments, ikinci yatırımını ise geçen hafta GastroClub'a gerçekleştirmişti.

Yeni girişimlere başlangıç sermayesi sağlayan BIC'in ilk iki yatırım açıkcası beklenmedik alanlarda geldi. Kendi alanlarında rakipleri olan iki girişime yatırım yapan BIC, diğer yatırımcılardan farklı olarak girşimcilere aktif olarak destek olmayı amaçlıyor.

BKY lisansı alan ilk yabancı Joachim Behrendt'i biraz daha yakından tanıyacak olursak; 199'ten beri Türkiye'de yaşayan Alman uyruklu Joachim, Nexum Boğaziçi, Nexum Creative, BIC Behrendt International Consulting gibi başarılı işlere imza atan şirketlerin kurucusu. Galata İş Melekleri üyesi olan Behrendt, 2011 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi'nde girişimcilik konusunda dersler veriyor.

2013 yılında 160 projeyi incelediklerini paylaşan BIC, umarız bu lisans ile birlikte yatırımlarını hızlandırarak devam eder.

Bireysel Katılım Yatırımcısı lisansı hakkında detaylı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.