2024'te sağlık teknolojilerinde izlenecek 7 trend

Covid-19 pandemisi sonrası dijital sağlık teknolojilerinin önemi arttı. 2024'te sağlık sektöründe yapay zeka, IoT ve giyilebilir teknolojilerin rolü artacak.
2024'te sağlık teknolojilerinde izlenecek 7 trend

Mart 2020'den bu yana dünya genelinde yaklaşık 775 milyon Covid-19 vakası görüldü. Bu pandemi, sağlık sistemlerini zorladı, kaynakları tüketti ve sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğini tehdit etti. Ancak bu süreçte dijital sağlık teknolojileri önemli bir rol oynadı.

Covid-19 salgını, dijital sağlık teknolojilerinin önemini ve kullanımını artırdı. Özellikle uzaktan hasta takibi ve yapay zeka destekli teşhis gibi teknolojiler, sağlık hizmetlerinin devamlılığını sağlamak ve enfeksiyon riskini azaltmak için kritik öneme sahipti. Bu teknolojiler, hastaların evde kalmasını ve sağlık hizmetlerine uzaktan erişim sağlamasını mümkün kılarak, salgının yayılmasını kontrol altında tutmaya yardımcı oldu.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.