Evim.net'in ismi açıklanmayan diğer yatırımcısı belli oldu: Simile Venture Partners

Geçen aylarda sizlerle paylaştığımız Evim.net'in yatırım haberi özellikle e-ticaret çevresinde çok ses getirmişti.

evim-netGeçen aylarda sizlerle paylaştığımız Evim.net'in yatırım haberi özellikle e-ticaret çevresinde çok ses getirmişti. 212, EBRD ve ismi o zaman belli olmayan üçüncü bir yatırım fonunun bulunduğu turda, yatırım miktarının 5 milyon dolar civarında olduğu bize gelen duyumlar arasındaydı.

Bugün yapılan resmi açıklamayla bu zamana kadar gizliliğini koruyan yatırım fonunun Simile Venture Partners olduğu ortaya çıktı. Docdoc, Blink, BerryAvenue, TechInAsia gibi yatırımlarıyla tanınan Simile Venture Partners'ın KupiVIP'nin kurucusu ve CEO'su olan Oscar  Hartmann'ın fonu olduğu biliniyor.

evim-net-ekran-goruntusu

Ali Özen ve Şencan Özen tarafından kurulan Evim.net, hızlı büyümesiyle ev dikeyinde pazar liderliğine oynayan bir girişim. oldu. Yapılan açıklamada 212 Yönetici Direktörü Numan Numan, Evim.net'in kısa sürede gerçekleştirdiği hızlı büyüme ve yaratılan sadık müşteri topluluğundan etkilendiğini dile getiriyor.

Türkiye ekonomisinin ve e-ticaret alanında büyümenin de öne çıkarıldığı resmi açıklamada Türkiye ev perakende sektörünün 2011 yılında 48 milyar dolara hesaplandığına dikkat çekiliyor. Yıllık %10 büyümeyle bu rakamın 2016 yılında 70 milyar dolara çıkacağı da paylaşılan diğer bir önemli bilgi.

Yatırım sonrasında Evim.net'in nasıl bir gelişme göstereceğini önümüzdeki dönemde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.