İddia: Google’dan oyun konsolu ve akıllı saat geliyor

İddia: Google’dan oyun konsolu ve akıllı saat geliyor

PlayStation, Xbox ve Wii derken yakın zamanda oyun konsolu rekabetine bir de bağımsız oyuncu girdi. Kickstarter’dan 8 milyon doların üzerinde destek toplamasının ardından 15 milyon dolar da yatırım alan Ouya bu alanda dikkat çeken en yeni oyuncu. Fakat WSJ’ın iddialarına bakılacak olursa giderek kalabalıklaşmaya başlayan oyun konsolu pazarına yeni bir oyuncu daha girmeye hazırlanıyor; Google…

Üstelik iddialara göre Android tabanlı bir oyun konsolu Google’ın üzerinde çalıştığı tek proje de değil. WSJ’ın ismini vermediği ama konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Google’ın konsol dışında bir de akıllı saat üzerinde çalıştığının duyumlarını paylaştı.

Apple’ın bir akıllı saat projesi üzerinde çalıştığı uzun zamandır konuşuluyor. Hatta bu alanda Microsoft’un da çalışmaları olduğundan bahsediliyordu. Project Glass nedeniyle Google’ın ise akıllı cihazlar konusunda farklı bir kulvardan yoluna devam ettiği düşünülüyordu. Hatta akıllı bir saatin mi yoksa akıllı bir gözlüğün mü daha işlevsel olduğu da tartışılan konulardan biri haline gelmişti. Görünen o ki Google gözlük ile yetinmek yerine farklı kullanım özellikleri olan değişik akıllı cihazlar ile bu alanda daha yaygın bir şekilde yer almayı planlıyor.

Hem oyun konsolu, hem akıllı saat

Oyun konsolu konusu ise biraz daha farklı. Bu alanda dedikodu değil çok büyük bir pazar ve çok güçlü rakipler var. Google’ın kendi işletim sistemi üzerine kurulan Ouya gibi bir alternatifin varlığı işleri daha da ilginç hale getiriyor. Hatta iddialara rağmen Google bir süredir Ouya’yı yakından izleyerek Android alt yapısı ve oyun konsolu modelinin ne şekilde hayata geçirileceğini takip ediyordu.

Eğer WSJ’ın iddialar doğruysa Google gördüklerinden memnun olmuş olmalı ki, bu alanda kendi adıyla da var olmanın planlarını yapıyor. Google Play’deki oyunların büyük başarısının bunda etkisi olması da muhtemel.

Eğer Google da oyun konsolu işine girerse bu sefer tüm gözler Apple’a çevrilecek. iOS hem iPhone, hem de iPad’de oyunlar için ne kadar uygun bir alt yapı olduğunu gösterdi. Bu gelişmenin ardından Apple’ın işletim sistemini çok daha güçlü bir donanım ile evdeki oyuncuların da kullanımına sokması pazarı daha da ilginç hale getirilebilir. Diğer yandan yıllardır Apple’ın bir oyun konsolu çıkartacağına dair haberler dolaşıyor ama henüz somut bir kanıt ortaya çıkmadı.

Peki sizce Google açısından bir oyun konsolu piyasa sürmek doğru bir hamle olur mu?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.