Microsoft kendi akıllı saati üzerinde mi çalışıyor?

Microsoft kendi akıllı saati üzerinde mi çalışıyor?

Nesnelerin interneti kavramı teknoloji devlerini hareketlendirdi ve yenilikçi yaklaşımlarla giyilebilir teknolojiler alanında seçenekler hızla artmaya başlıyor. Google’ın gözlüğü, Apple’ın saati son dönem bu alanda üzerinde en çok konuşulan gelişmeler arasında yer alıyor.

Fakat tabi ki bu alanda çalışma yapan firmalar Apple ve Google ile sınırlı değil. LG’den Samsung’a pek çok firmanın bu fikre giderek alışmaya başladığını biliyoruz. Bu konudaki son haberler ise Microsoft cephesinden geldi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Microsoft kendi akıllı telefonunun yanı sıra kendi dokunmatik saati üzerinde de çalışıyor…

WSJ’ın kaynakları arasında Microsoft’un kendilerinden 1,5 inçlik dokunmatik ekranlar sipariş ettiğini söyleyen bir tedarikçi ve Microsoft’un AR-GE departmanı ile görüştüğünü söyleyen (fakat ismi açıklanmayan) bir kişi yer alıyor.

Tabi ki bu isimsiz kaynaklara dayandırılan haberin kesin olduğunu söylemek epeyce zor fakat Microsoft’un akıllı saat konusuna daha önce de ilgi duyduğunu hatırlıyoruz. Firma daha önce Smart Personal Objects Technology veya kısa adıyla SPOT ile bu konuda bazı çalışmalar yapmış, fakat 2008’de resmi olarak bu projeyi rafa kaldırmıştı.

Microsoft’un diğer teknoloji firmalarına göre adımlarını biraz daha temkinli ve sakin atmayı tercih eden firmalardan biri. O yüzden bu akıllı saat projesinin ne zaman ve ne şekilde hayata geçebileceğine dair bir tahmin yürütmek zor.

Fakat Çinli Baidu’nun bile ilgi gösterdiği giyilebilir teknolojiler alanında öyle ya da böyle yer alacağı da kesin. Bakalım yakın bir gelecekte Microsoft’tan bu konuda resmi bir açıklama duyabilecek miyiz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.