Apple’dan akıllı saat mi geliyor?

Apple’dan akıllı saat mi geliyor?Nesnelerin interneti (Internet of Things) kavramı yaygınlaştıkça, akıllı cihazların sunduğu potansiyel de giderek daha fazla ilgi çekmeye başlıyor. IPv6 sayesinde daha fazla cihazın internet erişimine sahip olabilmesi, artan işlemci güçleri ve düşen maliyetler üreticilerin bu alanda daha inovatif bakış açılarına sahip olmasını sağlıyor.

Wall Street Journal ve New York Times’ın iddialarına göre akıllı cihazlar konusunda son dönemin en ilgi çekici adımlarından birini Apple atmaya hazırlanıyor. Aslında bu iddia ilk olarak Aralık ayında ortaya çıkmış ve Apple’ın iPhone uyumlu bir akıllı saati 2013’te piyasaya süreceği söylentisi dile getirilmişti.

Fakat NYT bu kez konuyu Apple’daki kaynakların isim vermeden doğruladığını yani Apple’ın akıllı saatinin gerçek olduğunu söylüyor…

Habere göre Apple’ın akıllı saati aynı iPhone, iPod ve iPad gibi iOS işletim sistemine sahip olacak. “Kola takılan kavisli cama sahip” olarak tanımlanan bu cihaz ile ilgili diğer bir bilgi de, bir dönem Apple’da arayüz konusunda çalışmış olan Bruce Tognazzini’den gelmişti. Apple’ın üzerinde çalışmakta olduğu projeleri yakından tanıyan  Tognazzini bundan çok kısa bir süre önce blog’unda Apple’ın akıllı saati iWatch ile neler yapabileceğine dair görüşlerini paylaşmıştı.

Giyilebilir teknolojilerin 1,5 milyar dolarlık bir pazar oluşturmasının beklendiği 2013’te Apple’ın bir katkısı olur mu kesin olarak bir şey söylemek zor. Fakat NYT’ın haberine göre Apple, bu cihazın üretimi için Foxconn’la görüşmelere başlamış bile.

iWatch hemen akıllara Kickstarter’dan milyonlarca dolar toplamayı başaran Pebble’ı getiriyor. Webrazzi Summit kapsamında Türkiye’de de gelen Eric Migicovsky, bizlere akıllı saat kavramınında detaylı bir şekilde bahsetmişti.

Google’ın Project Glass ile giyilebilir teknolojiler konusunda önemli bir adım attığı bir dönemde Microsoft’un da bu yarıştan geri kalmak istemediği iddialarını da hesaba katınca Apple’dan bu alanda bir atılım beklemek yanlış olmaz.

Görünüşe göre hem Apple, hem de diğer üreticilerden giyilebilir teknolojiler konusunda daha çok haber duymaya başlayacağız…

Görsel: ADR Studio’nun iWatch konsept tasarımı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.