Evim.net'e 2 yabancı ve 1 Türk yatırım fonu giriş yapıyor!

Aldığımız yeni bilgilere göre söz konusu yatırım birkaç gün içinde atılacak imzalar ile tamamlanmış olacak ve 3 fonun ortak yatırımı ile gerçekleşecek.
Evim.net'e 2 yabancı ve 1 Türk yatırım fonu giriş yapıyor!

Ev dekorasyon alanına odaklı dikey e-ticaret girişimlerinden Evim.net'in Şubat 2013'te Avrupa'lı bir fon ile yatırım görüşmesinde olduğu duyumumuzu paylaşmıştık. 

Yatırım turu Avrupa merkezli EBRD (European Bank for Reconstruction and Development), ülkemizin popüler yatırım fonu 212 ile birlikte henüz ismini öğrenemediğimiz bir başka yabancı fonun da katılımıyla gerçekleşecekmiş.

Şu noktada paylaşmamda fayda var, önümüzdeki günlerde EBRD'nin ve şirketin Türkiye'deki yatırımlarını yöneten Yavuz Kaynar'ın ismini daha çok duymaya hazırlanın. Şirket Türkiye'yi ciddi anlamda radarına almış durumda ve önümüzdeki dönemlerde farklı yatırımlarla da haberlere konu olabilir. EBRD'nin yatırım programları ile ilgili detaylı bilgiyi bu linkten alabilirsiniz.

Evim.net yatırımı sonrasında şirketin azınlık hissesi yatırım turuna katılan fonlar arasında eşit olarak paylaşılacak. Toplam yatırım miktarının ise 5 milyon dolar civarında olduğu aldığımız duyumlar arasında. Ancak burada anlaşma detayındaki opsyionlardan doğan farklı durumların söz konusu olduğu bize gelen bilgiler arasında. O yüzden toplam yatırım miktarı konusunda şu aşamada kesin konuşmak doğru olmayacaktır.

Tabir-i caizse eli kulağında gerçekleşecek yatırımla ilgili detayları sanıyorum çok kısa süre içinde kesinleştirmiş ve doğrulamış olacağız. Duyumlarımızı doğruladığımız anda bu haberi güncelleyeceğiz ve size yeni bilgileri aktaracağız.

Kısa süre önce yatırımlara başlayan EBRD aynı zamanda Rusya'nın önde gelen özel alışveriş sitelerinden KupiVIP'nin de yatırımcısı konumunda. Bu özelliği ile de Evim.net için etkili bir yatırımcı, 212 için de değerli bir "co-investor" olacaktır düşüncesindeyim.

Son olarak altını çizmek istediğim ve bu yatırımın sektör için çok önemli olduğu birkaç nokta var. Bunlardan bir tanesi EBRD'nin Türkiye'deki ilk yatırımı olması ve ikincisi ise ilk defa Türkiye'den bir yatırım fonu ile yabancı iki fonun ortak yatırım gerçekleştirecek olması.

Türkiye internet ekosisteminde özellikle Seri A ve Seri B yatırımlarda fon büyüklükleri sebebiyle sıkıntılar çıkıyordu. Bu tür ortaklı girilen yatırım turları sayesinde söz konusu problemin de önü açılmış olacaktır. Özellikle de bu sebepten dolayı 212'nin üçlü bir konsorsiyumla Evim.net yatırımını gerçekleştirmiş olmasını çok önemli görüyorum.

Yazının girişinde de belirttiğim gibi, çok kısa süre içinde detaylarını duyacağımızı tahmin ettiğim yatırımla ilgili yeni bilgilere ulaştığımızda haberimizi güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.