Instagram'daki bağlantılarınızı artık Messenger'a ekleyebileceksiniz

Instagram'daki bağlantılarınızı artık Messenger'a ekleyebileceksiniz

Gerek platformun yavaş büyümesi gerekse Messenger Day tarafında yaşanan başarısızlık olsun Facebook son zamanlarda Messenger'ı hayatta tutmak için birçok farklı özelliği test etmeye başladı. Son olarak Snapchat'in Streak özelliğini kopyalayarak Messenger'a yerleştiren şirket, şimdi de Instagram'daki bağlantılarınızı Messenger'a ekleme özelliğini test ediyor.

Kişiler sekmesi altında yer alan yeni "Instagram'a bağlan" seçeneği üzerinden Instagram bağlantılarınızı Messenger'a aktarabiliyorsunuz. Eğer Messenger'da yeniyseniz, Instagram bağlantılarınızı Messenger'ın kaydol ekranından da ekleyebiliyorsunuz. Bu yeni yöntemde sadece takip ettiğiniz takipçilerinizin aktarılması söz konusu.  Böylece Instagram'da sizi takip eden ancak sizin takip etmediğiniz kişilerden Messenger'da gereksiz spam mesajlara maruz kalmayacaksınız.

Instagram'daki arkadaşlarınızı Messenger'a ekleme özelliğiyle birlikte Facebook, tekelleştiği sosyal ağ dünyasında çapraz bir paylaşım düzeni yaratıyor. Şimdiye kadar Instagram Hikayeler'in Facebook'ta paylaşılabilir olması ve Instagram'a Facebook mobil üzerinden ulaşılabilmesini deneyen şirketin izlediği yol oldukça açık. Snapchat’ten kopyalanan Hikayeler özelliğiyle birlikte hali hazırda var olan popülaritesini gittikçe artıran Instagram'ın etkileşim gücünü, ölmek üzere olan platformunda deneyerek ona tekrar bir şans vermek.

Bu tarz bir kalp masajını en son Instagram Hikayeler'in Facebook Hikayeler üzerinden paylaşılabilir olma özelliğiyle gördük. Instagram ve WhatsApp’ta başarılı olan Hikayeler özelliği Facebook’ta pek ilgi görmeyince son çare olarak bu özelliği yayına alan şirket, bu çapraz paylaşımın tek yönlü olduğunu belirterek Facebook Hikayeler’in Instagram Hikayeler’de paylaşılamayacağını ifade etmişti. Bu yöntem işe yaramış olmalı ki şirket, sosyal ağlar arasındaki çapraz kullanıma devam ediyor.

Messenger'ı son zamanlarda işletmelere yönelik çözümler tarafında konumlandıran şirket, son kullanıcıyı hala gözden çıkarmış değil.  Yine de tüm bu testler gerçekleşirken, Instagram Direct'i saf dışı bırakmayı göze alması ise aslında Instagram ürününe ne kadar çok güvendiğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.