Facebook Messenger’dan tüm işletmeler sponsorlu mesaj atabilecek

Facebook Messenger’dan tüm işletmeler sponsorlu mesaj atabilecek

Geçtiğimiz aylarda Messenger reklamlarından bahsetmiştik. Facebook dün sponsorlu mesajların daha fazla işletmenin kullanımına açılacağını duyurdu. Hali hazırda bir takım işletme için kullanılan bu özellik gelecek aylarda tüm işletmeler tarafından kullanılabilecek.

Diğer Messenger reklamlarının aksine sponsorlu mesajlar çok fazla dikkat çekici olmayacak. Hatta Facebook Messenger’daki her hangi bir konuşmadan pek farklı olmayacağını söyleyebiliriz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Facebook Messenger’da kullanılan kampanya mesajları sadece 24 saatlik bir periyotta ve ancak daha önce konuşulmuş kullanıcılara gönderilebilecek.

Şirketin 3. Çeyrek kazanımlarını geçtiğimiz Çarşamba açıklayan CEO Mark Zuckerberg, 20 milyon işletmenin kullanıcılarıyla Messenger üzerinden iletişim kurduğunu ifade etmişti. Aslında reklamcılar Messenger reklamları ile Özel Bir Hedef Kitle yaratmayı hedefliyor diyebiliriz. Böylece Messenger botu kullanıcılarına remarketing yapabilecekler.

2017'nin ikinci yarısında Facebook'un mesajlaşma uygulamalarının ciddi bir büyüme yaşaması, bu uygulamaların gelir getirmesi konusunda da soru işaretleri doğurmuştu. Facebook ürün müdürü  Stan Chudnovsky'nin Messenger'ın reklam almaya başlayacağını açıklaması ise tüm soru işaretlerini geride bıraktı.

Bu esnada yine Facebook'a ait bir ürün olan WhatsApp'ın işletme hesaplarını aktif hale getirmesi, bu iki ürünü rakip olarak konumlandırdı.  Yine de silikon vadisinde yeni yeni belirmeye başlayan bu reklam modelinin 2014'ten beri WeChat'te 2015'ten beri ise Line'da kullanıldığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.