Facebook'un Messenger Reklamları'na detaylı bakış

Facebook'un Messenger Reklamları'na detaylı bakış

Facebook, bir süredir Avustralya ve Tayland'da test ettiği Messenger Reklamları (Messenger Ads) özelliğini tüm dünyada kullanıma sunacağını açıkladı. Dünyada aylık 1,2 milyarı aşkın kişinin kullandığı ve yine aylık paylaşılan mesaj sayısının 2 milyarı aştığı Messenger'da markalar verecekleri reklamlarla geniş bir kitleye ulaşabilecek.

Messenger Reklamları bugün itibari ile tüm dünyada uygulamaya konacak ve gelecek aydan itibaren tüm reklam verenler Messenger üzerinden kullanıcılara sponsorlu içerikler sunabilecek. İlk zamanlarda Facebook kullanıcılarının sadece sınırlı bir bölümü ay sonundan itibaren Messenger reklamlarını görebilecek. Sonrasında ise reklamlar yakın dönemde tüm dünya çapındaki Facebook kullanıcılarına ulaşacak.

Sponsorlu Mesajlar ve Messenger Reklamları olmak üzere iki ayrı türe sahip olan Messenger'daki reklamların detaylarına geçelim:

Messenger'a yönlendiren reklamlar Facebook ve Instagram'daki kişilere nasıl görünüyor?

Facebook Haber Kaynağı veya Instagram akışında çıkan  reklamlar ve eylem çağrısı düğmesi doğrudan bir Messenger konuşması açıyor. İnternet sitesine yönlendirme yapan harici bağlantılar reklamlarda yer almıyor.

Reklama tıklandıktan sonra kullanıcının yönlenmesi ise, Messenger içeriği olarak reklam verenin belirlediği kreatif türüne bağlı.  Messenger reklamında içerik olarak bir video reklamı ile gelen kişi Messenger'da ilk olarak videoyu görüyor.

Facebook ve Instagram'dan Messenger reklamlarına tıklamaya yönelik teknik özellikler neler?

Facebook Haber Kaynağı ve Instagram Akışında insanları Messenger'a yönlendiren reklamlarının teknik özellikleri, Facebook'taki diğer tüm reklam ünitelerinde olduğu gibi.  Tek görsel, tek video, slayt gösterisi şeklinde olabilecek reklamlarda kullanılabilecek eylemler ise:

  • Mesaj gönder
  • Şimdi başvur
  • Şimdi rezervasyon yap
  • Bizimle iletişime geç
  • Şimdi bağışta bulun
  • İndir
  • Daha fazla bilgi alın
  • Şimdi alışveriş yap
  • Kaydol
  • Daha fazla izle

Sponsorlu Mesajlar

Sponsorlu mesajlar, Messenger'da devam eden bir konuşmanızın olduğu birisine doğrudan gönderilen mesajlardır. Sponsorlu mesajları Reklam Yöneticisi'nde veya Power Editor'da oluşturabilirsiniz.

Messenger botun hedeflemeyle yeniden etkileşimi ve sayfaya mesaj gönderen kişilerle sayfa arasındaki iletişimi artırma amacıyla Sponsorlu Mesajları kullanabilirsiniz. Bu arada belirtelim Sponsorlu mesajlar, gösterim sayısına göre faturalandırılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.