Microsoft, Windows Phone'lara veda ediyor

Microsoft'un paylaştığı bilgiye göre, Windows Phone 8.1, Microsoft işletim sistemi özelliklerini taşıyan son telefon olacak gibi görünüyor.

Microsoft, 11 haziran 2014'te piyasaya sürdüğü Windows Phone 8.1 için imzaladığı üç yıllık sözleşme ile güncellemeleri ve değişiklikleri garantiye almıştı. Ancak 2017'ye girmemizle birlikte, süre doldu ve karar zamanı geldi. Bununla birlikte, ayrıca şirket Windows 8.1'in yerine üst modeli Windows 10 Mobile'i piyasaya sürmeye karar verince, Microsoft için daha fazla sahada kalmanın anlamı kalmamış oldu.

Diğer bir deyişle, yeni Windows 10 Mobile'in, 8.1'den bir farkı olmayacağını anlayan Windows, ortaklığı daha da uzatmakta bir anlam görmedi diyebiliriz. Şu anki Microsoft 8.1 ne ise yenisinden de maalesef çok fazla bir şey bekleyemeceğiz demek oluyor bu. Ayrıca, birçok cihaz Microsoft 10 güncellemelerine uyumlu olmadığı için, eski işletim sistemiyle yetinmek durumunda kalacak.

Windows Phone için pazar payı yalnızca %0.3

Ancak asıl sorulması gereken soru şu ki: Windows 10 Mobile'in ömrü ne kadar olacak? Windows Phone işletim sistemlerini içeren tüm cihazların pazar payı yalnızca yüzde 0.3. Buna ek olarak yılın geri kalan günlerinde de Windows Phone için iç açıcı gelişmeler beklenmiyor.

Microsoft yine de Windows 10 için destek sağlayacağını söylüyor. Ancak daha büyük bir sorun şu ki; günümüzde Apple iOS ve Android'in üstünlüğü bu kadar artmışken, Microsoft bunun üstesinden nasıl gelecek orası tartışılır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.