Facebook Messenger Day, 70 milyon günlük kullanıcıya ulaştı

Facebook Messenger Day, 70 milyon günlük kullanıcıya ulaştı

Facebook'un aslıda Snapchat'in özelliği olan Hikayeler'i sahip olduğu WhatsApp, Instagram ve Messenger platformlarına getirdiğini biliyoruz. Instagram'ın 250 milyon günlük kullanıcıya ulaştığı, WhatsApp'ın rakamlarıyla Snapchat'i solladığı bu dijital Hikayeler rekabetinde Mesenger Day günlük 70 Milyon kullanıcıya ulaştı. Messenger Day hakkında uzun süredir sessizliğini koruyan Facebook, bu ürünü tam altı ay önce piyasaya sürmüştü.

Instagram'ın ve WhatsApp'ın büyüme hızı düşünüldüğünde Messenger Day oldukça yavaş kalıyor. Belki de biri Facebook'a kullanıcıların Hikayeler'e doymuş olabileceğini söylemeli! Zira bu özellik Instagrama'a ilk geldiğinde Instagram Hikayeler 2 ayda tam 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. WhatsApp Status ise 10 Hafta içinde 175 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Şimdi iki uygulama da rakamları ile Snapchat'i geride bırakmış durumda.

Konu mesajlaşma olduğunda ise Messenger kendini WhatsApp ile aynı yere konumlamış durumda! Messenger artık tıpkı WhatsApp gibi 1.3 milyar aylık kullanıcıya sahip. Ancak bu rakam Nisan ayında 1.2 milyar iken 2016 yılının Haziran ayında 1 milyar'ı göstermekteydi. Dolayısıyla büyüme hızını ele aldığımızda Messenger'ın yine yavaş kaldığını görmekteyiz. Messenger'ın 800 milyon kullanıcıdan 1 Milyar kullanıcıya ulaşması tam olarak 6 ayını aldı. 1.2 milyar kullanıcıya ulaşması 9 ayını alırken şu anda bahsettiğimiz 100 milyon kullanıcıyı ağına eklemesi tam olarak 5 ayını aldı.

Messenger'ın Facebook'a ait olmayan diğer rakipleri arasında Çin'de faaliyet gösteren iki isim yer alıyor. Bunlardan ilki Mayıs ayı itibariyle aylık 938 milyon kullanıcıya ulaşan WeChat ve ikincisi 2017'nin ilk çeyreğinde aylık 861 milyon kullancıya ulaşan QQ! Her ne kadar sadece mesajlaşmak için kullanılmasa da bu rakiplere 173 milyon kullanıcıya sahip Snapchat'i eklemeyi de unutmayalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.