"Hikaye" kullanımıyla Snapchat'i sollayan WhatsApp'ın öne çıkan sayıları

Facebook, söz konusu "hikaye" paylaşımı olunca, fikir babası Snapchat'in önüne geçmiş durumda. WhatsApp Status, uygulamanın birincil özelliği olmamasına rağmen, günde yaklaşık 250 milyon kişi tarafından kullanılıyor. WhatsApp bu rakamla, "Status" seçeneği daha görünür ve ulaşımı kolay bir şekilde ana ekranda bulunduran Instagram'ı yakından takip ediyor. Instagram Hikayeler kullanımı da bugün 250 milyonu aşmış durumda.

WhatsApp'ı günde 1 milyar kişi kullanıyor

Snapchat'e baktığımızda ise bu rakam, 166 milyon civarında seyrediyor. Bu rakama maalesef ki, uygulamanın kişiler arası mesajlaşmak için kullanılan, emoji rozetleriyle konuşmaları daha eğlenceli kılan "Streaks" mesajlaşma özelliği de dahil.

Geniş resme baktığımızda ise, WhatsApp'ın Status özelliği, sesli ve görüntülü arama ve ana özelliği anında mesajlaşmayı kullanan toplam kişi sayısı günde 1 milyar, ayda ise 1.3 milyar. Bu da demek oluyor ki WhatsApp aylık ve günlük olarak tutarlı bir kullanıcı kitlesine sahip.

WhatsApp'ta günde kaç mesaj atılıyor?

WhatsApp kullanıcıları günde ortalama 4.5 milyar fotoğraf ve 1 milyar video dahil, toplam 55 milyar mesaj gönderiyor.

Daha da detaylı rakamlara bakarsak, örneğin geçtiğimiz Şubat ayında WhatsApp ayda toplam 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Bu rakam Şubat 2014'te, uygulamanın Facebook tarafından satın alındığı zaman ayda 450 milyon, günde ise 350 milyon kullanıcıya sahipti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.