2 milyondan fazla reklam verene ulaşan Instagram'ın güncel istatistikleri

2 milyondan fazla reklam verene ulaşan Instagram'ın güncel istatistikleri

2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınan Instagram'ın etkileşim oranı ve genç kitlesiyle şirketin göz bebeği olduğu biliniyor. Instagram'ın 2 milyondan fazla reklam verene ulaşması ise satın alma ve geliştirme konusunda Facebook'un ne kadar doğru adımlar attığını gözler önüne seriyor.

Aylık 800 milyon kullanıcı

Üstelik 2017 Mayıs ayında sadece 1 milyon olan reklam veren sayısı 4 ayda ikiye katlandı. Bu hızlı gelişmenin nedeni kullanıcıların üretmeye, araştırmaya ve içeriklerle, özellikle mobil videoyla alakadar olmaya her zamankinden daha çok süre harcaması olarak görülüyor. Diğer taraftan Instagram Nisan'dan bu yana 100 milyon adet kullanıcı kazanarak aylık 800 milyon kullanıcıya ulaştığının da paylaşıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz genç kitleyi ele alırsak, 25 yaşın altında kullanıcıların Instagram’da  geçirdiği vakit ise günde ortalama 32 dakikanın üstünde!  Kullanıcıların Instagram’da video izleyerek geçirdiği sürenin de yıllar içinde yüzde 80 arttığı görülüyor. Bununla birlikte markalar da kullanıcıları yakalamak adına birden fazla ve kapsamlı formatları hayata geçiriyor. Örneğin geçtiğimiz ay işletmelerin yüzde 50'si Instagram’da hikaye oluşturdu.

Instagram İşletme Başkanı Jim Squires konu hakkında: “Topluluğumuz, işletmeler de dahil olmak üzere, büyüyor ve platformdaki markalarla sürekli ilişkiyi görmek bizi heyecanlandırıyor. Kullanıcıların yüzde 80’i Instagram’da ilgi gösterdikleri bir işletmeyi takip ediyor, ve bu da insanların markalarla anlamlı bir ilişki kurmak istediğini bir kez daha kanıtlıyor. Bugün platformda her zamankinden daha çok zaman geçiriliyor ve videolar da bu katılımın büyük bir kısmını oluşturuyor. İşletmeler kapsayıcı bir video deneyimiyle- Instagram videolarının yüzde 60’ı sesi açık izleniyor- müşterilerle bağlanmak ve onlara ilham olmak için Hikayeler ile kucaklaşırken, hareketlilik reklam verenler için yeni filtre haline geliyor. Reklam verenlerin müşterilerine ulaşmak için videolarda kullandığı yaratıcı yöntemleri görmek bizi heyecanlandırıyor.” diyor.

İşletmelere özel Instagram istatistikleri

  • Mart 2017’de 1 milyondan şimdi 2 milyona yükselen aylık aktif reklam veren
  • Bir işletme hakkında bir web sitesini ziyaret eden, lokasyon tarifi alan, e-mail veya direkt mesaj atan 180 milyon Instagram kullanıcısı
  • Geçen ay, işletmelerin yüzde 50'si bir hikaye üretti.
  • Birleşik Krallıklar reklam veren büyümesine en çok katkıda bulunan ülkelerden biri.
  • En çok kullanan sektörler; e-ticaret, paketlenmiş tüketici ürünleri, satış, eğlence&medya, ve oyun.
  • Geçtiğimiz ay içerisinde, canlı yayın yapan işletmeler  yapmayanlardan 1.5 kat daha fazla beğeni aldı.
  • Geçtiğimiz ay, 180 milyon Instagram kullanıcısı bir işletme hakkında bir web sitesini ziyaret etti, lokasyon tarifi aldı, e-mail veya direkt mesaj attı.
  • 15 milyon işletme artık Instagram’da bir iş hesabı kullanıyor. En büyük talep ise Birleşik Devletler, Brezilya, Endonezya, Rusya ve Birleşik Krallıklardan…
  • Instagram kullanıcılarının yüzde 80’i bir işletme takip ediyor.
  • En çok görüntülenen hikayelerin 1/3'ü işletmelerin, ve 1 sene öncesine kadar yoktu.
  • 250 milyondan fazla kişi her gün Instagram Hikayeler kullanıyor.
  • 25 yaşın üstündekiler Instagram’da günde yaklaşık 24 dakika geçiriyor.

Instagram bu başarıların bir kısmını Snapchat'ten kopyaladığı özelliklere borçlu. Instagram en başından beri özgün ve kullanıcılarına farklı şeyler sunan bir sosyal ağ oldu. Ancak son yıllarda Facebook'un ipleri eline alması Instagram'ı gün geçtikçe daha ticari ve rekabet sahibi bir platform haline getirdi. Tabi Facebook'un bazı şeyleri etik dışı olarak hayata geçirdiğini söyleyebiliriz. Ancak Instagram'ın sosyal ağlar arasında öne çıkması tamamen bir Facebook başarısı!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.