Hikayeler Instagram Direct üzerinden de paylaşıma açıldı

Hikayeler Instagram Direct üzerinden de paylaşıma açıldı

Geçtiğimiz aylarda 250 milyon kullanıcıya erişen Hikayeler, artık Instagram Direct üzerinden de paylaşılabilecek. Yakın zamanda Instagram Hikayeler'in Facebook Hikayeler üzerinden paylaşılması için de testler gerçekleştiren şirket, her geçen gün Hikayeler'in daha fazla paylaşılması için elinden geleni yapıyor.

Bu yeni özellikle birlikte artık kullanıcılar bir hikayeyi, sağ alt köşedeki Direct simgesine tıklayarak arkadaşlarına veya gruplara doğrudan gönderebiliyor. Orijinal hikaye Instagram’a yüklendikten 24 saat sonra Direct üzerindeki mesajlaşmadan da kayboluyor. Eğer Hikayelerinizin başkaları tarafından Direct’te paylaşılmasını istemiyorsanız, hikaye ayarlarından bu seçeneği kapatmanız mümkün. Ayrıca hesabınız gizli ise Direct üzerinden paylaşılan hikayeler, diğer paylaşımlarda olduğu gibi yalnızca takipçileriniz tarafından görüntülenebiliyor.

Aslında Hikayeler ve Direct özellikleri daha önce de bir arada kullanıldı.  Şirket geçtiğimiz aylarda Instagram Direct ve Hikayeler'i bir araya getiren bir "cevap verme" özelliği geliştirmişti. Bu özellik sayesinde Hikayeler’e kaybolan fotoğraf ve video mesajlar ile cevap verebiliyordunuz. Şirketin bu iki özelliği tekrar bir araya getirmesinin nedenlerinden biri de kullanıcılar arasındaki etkileşimi "beğeni" ve "yorum"dan öteye taşımak olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.