Instagram Hikayeler Facebook'ta paylaşılabilir hale geliyor

Instagram Hikayeler Facebook'ta paylaşılabilir hale geliyor

Facebook, Hikayeler özelliğinin kendi platformunda tutunması için ciddi bir çaba sarf ediyor. Hikayeler, Facebook'un satın aldığı Instagram ve WhatsApp'ta başarılı oldu ancak Facebook'ta pek ilgi görmüyor. Bu soruna yönelik çözümleri birbiri ardına deneyen Facebook, ilk etapta Hikayeler'e yeni özellikler eklemişti. Facebook şimdi de Instagram'a yüklenen Hikayeler'i, Facebook'ta paylaşma seçeneği üzerinde çalışıyor.

Sınırlı sayıda kullanıcı üzerinden denenen bu çalışma esnasında, bazı kullanıcılar  Instagram kamerasıyla çektikleri Hikayeler'i Facebook'ta paylaşma seçeneğini görüyor.

Instagram'ın sözcülerinden biri Instagram'ın bu özelliği test ettiğini onayladı. Ancak bu özelliğin gelecekte nasıl bir şeye dönüşebileceğine dair her hangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı. Instagram sözcüsü bu konu hakkında: "Instagram deneyimini geliştirmek ve her anı önemsediğiniz insanlarla paylaşmanızı kolaylaştırmak Şu için her zaman yeni yollar test ediyoruz.Şu an için paylaşmayı düşündüğümüz başka bir planımız yok." açıklamasında bulundu.

Instagram'ın Facebook'a oranla daha genç bir kitlesi ve ciddi bir etkileşim oranı var. Hikayeler de Instagram'da tam bir başarı hikayesine dönüştü. Bundan pay almak isteyen Facebook, büyük ihtimalle kendi platformunda Hikayeler'i canlandırmak adına bu yola başvuruyor. Bu hamlenin ne kadar başarılı olacağını gelecek günlerde hep beraber göreceğiz. Bu esnada Facebook'un kendi platformu için sergilediği bu çabanın gelecek günlerde WhatsApp kadar başarılı olamayan Messenger Day'i nasıl etkileyeceği ise bir merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.