Facebook, Snapchat Hikayeler klonu Messenger Day'i tüm kullanıcılarına açtı

Facebook, Snapchat Hikayeler klonu Messenger Day'i tüm kullanıcılarına açtı

Facebook, Snapchat'i klonlama konusunda en önemli başarısını Instagram Stories ile elde etti. Bu başarıyı hızla diğer platformlarında tekrar etmek isteyen Facebook, özelliği bir süre önce durum güncellemeleriyle WhatsApp'a getirdi. Hikayeler'in Facebook Messenger versiyonu Messenger Day ise bugünden itibaren tüm kullanıcılara açıldı.

Facebook'un Messenger Day üzerinde çalıştığını ilk kez geçtiğimiz Ekim'de yazmıştık. Facebook'un özelliği Polonya'da denemeye başladığı bu dönemde, Messenger Day'i de ilk kez görücüye çıkarmıştı. Snapchat'in şimdiye odaklanma, şimdilik olanı öne çıkarma modasını takip eden Facebook, Messenger Day ile kullanıcıların 24 saat sonra silinecek fotoğraf ve video paylaşımları yapmasını sağlıyor. Paylaşımlara sticker'lar, Instagram'da olduğu gibi el yazıları ya da çizimler eklemek mümkün.

Messenger uygulamasındaki günlük paylaşımlar My Day’ (Benim Günüm) adlı bölümde toplanıyor. Bu bölüm, Messenger'ın ana ekranında kişiler listesinin en tepesinde görünüyor. Instagram Stories'e benzer şekilde kullanıcı görselleri öne çıkarılıyor, ondan farklı olarak hikayeler kare formatta ön izlemeleriyle görünüyor. Bir hikayeden diğerine otomatikman geçiş yapılabiliyor. Messenger Başkanı David Marcus, hikayeler arasına reklam alarak Messenger'dan ilk kez gelir yaratabileceklerini not ediyor.

Messenger Day'in Snapchat ve klonlarından ayrıştığı nokta ise, kullanıcıları sosyalleşmek ve bir araya getirmek için bir araç olarak düşünülmesi. Gün içinde film izlemek, kahve içmek ve diğer aktiviteler için bir Messenger paylaşımı hazırlayıp, görünmesini istediğiniz kitleyi belirleyebiliyorsunuz. Her bir My Day hikayesinin yanında kullanıcısının Messenger'da aktif olup olmadığını gösteren renk işaretleri de bulunuyor. Bu sayede eğer günlük plana dahil olmak istiyorsanız o kişiyle doğrudan iletişime geçebiliyorsunuz.

Facebook Messenger Day'i Messenger'ın iOS, Android uygulamaları ve web'de bugünden itibaren tüm kullanıcılarına sunmaya başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.