Instagram Hikayeler, Facebook Hikayeler üzerinden çapraz paylaşıma açılıyor

Instagram Hikayeler, Facebook Hikayeler üzerinden çapraz paylaşıma açılıyor

Facebook'un Eylül ayında Instagram Hikayeler'in Facebook Hikayeler üzerinden paylaşılabilir hale gelmesi için bir test başlattığından bahsetmiştik. Geçtiğimiz ay Portekiz'de gerçekleşen test çalışmalarının sonucunda bu yeni özellik bu ay ABD kullanıcılarına açılıyor. İlk etapta herkese açılması söz konusu olmayan bu çapraz paylaşım özelliği şimdiden bir takım ABD kullanıcılarına sunuldu. Ancak Facebook Hikayeler işletmelerin kullanımına henüz açılmadığı için markaların Instagram Hikayeler'de yakaladığı etkileşim henüz Facebook tarafına yansımayacak.

Bu konu hakkında Facebook'un açıklması ise "Artık Instagram Hikayeler'inizi Facebook Hikayeler'de paylaşma seçeneğine sahipsiniz. Her anı önemsediğiniz insanlarla paylaşmanızı kolaylaştırmak için çalışıyoruz."  şeklinde. Facebook aynı zamanda bu çapraz paylaşımın tek yönlü olduğunu belirterek Facebook Hikayeler'in Instagram Hikayeler'de paylaşılamayacağını ifade etti.

Snapchat'ten kopyalanan Hikayeler özelliği Facebook’un satın aldığı Instagram ve WhatsApp’ta başarılı oldu ancak Facebook’ta pek ilgi görmedi. Bu soruna yönelik çözümleri birbiri ardına deneyen Facebook, ilk etapta Hikayeler’e yeni özellikler eklemişti. Facebook'un  Instagram’a yüklenen Hikayeler’i, Facebook’ta paylaşma seçeneği ise Hikayeler'de beklenen etkiyi yaratacak mı hep beraber izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.