Instagram'daki işletme sayısı 25 milyona ulaştı

Instagram'daki işletme sayısı 25 milyona ulaştı

Geçtiğimiz Temmuz ayında sadece 15 milyon işletme hesabına sahip olan Instagram, dün 25 milyon aktif işletme hesabına sahip olduğunu açıkladı. Şimdiye kadar pek çok farklı veriyi basınla paylaşan Instagram, 2016 yılının haziran ayında 500 milyon aktif kullanıcıyı geride bırakırken, 2017'nin eylül ayında 800 milyon kullanıcıya ulaştı.

Son olarak Eylül ayında 2 milyondan fazla reklam verene ulaştığını açıklayan Instagram'ın son olarak sahip olduğu güncel işletme hesabı rakamlarını paylaşması adeta uygulamanın büyüme hızını gözler önüne seriyor.Instagram işletme rakamlarını duyururken aynı zamanda Instagram hesaplarının yüzde 80'inden fazlasının bir işletme hesabı takip ettiğini de belirtti. Üstelik 200 milyonun üzerinde kullanıcı her gün bir işletme profili ziyaret etmekte.

Instagram'ın işletme hesaplarını sadece bir buçuk yıl önce piyasaya sürdüğünü düşündüğümüzde bu yakaladığı ivmenin oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.  Instagram İşletme'nin Ürün Direktörü Vishal Shah, Instagram'da bulunan işletme profillerinin neredeyse yüzde 50'sinin bir web sitesine bağlı olmadığını söyleyerek, işletmelerin Instagram'ı birincil ya da yegane çevrim içi varlığı olarak gördüklerini ifade etti. Platformun en iyilerinin ise  "Doğma büyüme" Instagram'lı olan işletmeler olduğunu belirtti.

Reklamlar tarafında ise Instagram, Facebook'tan farklı olmak konusunda kararlı. Facebook, işletmelerin organik olarak hedef kitlelerine ulaşmasını sürekli zorlaştırırken, Instagram tagler ve arama seçenekleriyle oyunu değiştiriyor. İşletmeler, profillerinde ve hikayelerinde paylaştıkları içerikleri hashtaglerle arama odaklı bir hale getirerek daha fazla kullanıcıya ulaşabilir.

Öyle ki, Instagram işletme profillerine yapılan ziyaretlerin üçte ikisinin, o profili takip etmeyen insanlar tarafından yapıldığını söylüyor. Shah, bu nedenle işletme ürünlerinde kullanıcıların nereden geldiğini ve ziyaret esnasında ve sonrasında neler yaptıklarını da raporlamak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.