Tesla Model S sahibi, aracı ile kripto para madenciliğini elektriğe para ödemeden yapıyor

Tesla Model S sahibi, aracı ile kripto para madenciliğini elektriğe para ödemeden yapıyor

Kripto para dünyası beklenmedik alanlarda ortaya çıkmaya başladı. Tesla Model S araç sahibi bir meraklı, forumlarda ve internet sitelerinde bir süredir "fikir" olarak konuşulan şeyi yaptı ve aracını bir madenci havuzuna dönüştürdü. Bu sayede Model S sahiplerinin dahil olduğu ücretsiz süper şarj konumlarında elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilmeyi ve madencilik ödülleri olan kripto paralardan elde edeceği kar oranını artırmayı hedefliyor.

Bildiğiniz gibi kripto paralar ile yapılan işlemlerin gerçekleşmesini sağlayan, doğrulayan, kayıt altına alan ve bunun karşılığında da ödül olarak o kripto paradan kazanan kişilere madenci (miner) adı veriliyor ve madenciler bu işlemleri (matematiksel hesaplamalar) gerçekleştirebilmek için ciddi işlemci gücüne ve elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyorlar.

Madencilik gelirlerinizi yüksek tutabilmek için donanım ve enerji ihtiyacınızı minimalize etmeniz gerekiyor ve bu Tesla sahibinin tam olarak yapmayı amaçladığı şey de bu.

Bir çok kişi tarafından Tesla araçlarındaki otopilot sisteminin işlemci gücünün, aktif olarak kullanılmadığı zamanlarda bitcoin madenciliği yapması için kullanılabileceği iddia ediliyordu. Model S sahibi bir kişi bunun mümkün olduğunu gösterdi.

Tabi ki araçlardaki otopilot sisteminin kullanım dışı bırakılmasının bir çok güvenlik problemi doğurabileceği bilindiği için Tesla kullanıcıları otopilotun devre dışı bırakılmaması taraftarı.

Forumlarda otopilotun işlemci gücünün kullanılması yerine güçlü elektrik enerjisinin kullanılması önerisi üzerine bir kullanıcı aracının arkasına sığacak boyutta, madencilik yapabileceği bir teçhizat kurdu ve elektrik enerjisini kullanarak madencilik yapmaya başladı.

GPU işlemcilerden oluşturulan bu sistemle bitcoin madenciliği yapmak pek mümkün olmasa da bir çok farklı kripto para madenciliği yapılabilir.

Bu sistem sayesinde Tesla'nın Supercharger ağına dahil olan araç sahibi, istasyonlardan ücretsiz enerji kullanabilir ve teknik olarak istasyonlardan pile aktarılan enerjiyi bu işlemcilere doğru şekilde ulaştırabilirse madencilik yapmaya başlayabilir. Etik tartışmasını size bırakıyorum.

Böyle bir sistemi kullanmak ilk olarak aracın pilinin ömrünü tüketeceği için ne kadar mantıklı olabilir onu düşünmek gerek. Aynı zamanda madencilik işlemi yapılırken aracın içinin fırın gibi ısınmaya başlayacağını da unutmayalım.

Her ne kadar böyle bir sistemin düşünülmüş olması eğlenceli olsa da işin astarı yüzünden pahalıya geleceği için pek de mantıklı diyemeyiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.