NBA'in yıldız oyuncusu Carmelo Anthony hangi teknoloji girişimlerine yatırım yaptı?

160 milyon dolar servete sahip olan NBA oyuncusu Carmelo Anthony, 2007 yılından bu yana 9 girişime yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor.
NBA'in yıldız oyuncusu Carmelo Anthony hangi teknoloji girişimlerine yatırım yaptı?

ABD'li Carmelo Anthony, en değerli 10 basketbol oyuncusundan biri. Üç kez altın madalya kazanan 38 yaşındaki oyuncu, sadece NBA yıldızlarından biri değil. O da ünlü tenisçi Serena Williams gibi teknoloji dünyasında konuşulan ve tanınan simalarında biri. Şimdiye kadar 160 milyon dolar servete sahip olan oyuncu, 2007 yılından bu yana 9 girişime yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor.

Anthony'nin yaptığı yatırımlar, dijital medya, tüketici interneti, giyilebilir teknolojiler, bağlantılı cihazlar geliştirilen teknoloji girişimler etrafında şekilleniyor. Yatırım yapmak için tüketicilerde yankı uyandıran ve çığır açan ürünler geliştiren girişimler aradığını söylüyor. Carmelo Anthony, basketbol sahasının dışında kalıcı bir miras inşa etmeyi amaçlıyor. 

Anthony melek yatırımcı olarak telefon aksesuarı alanına odaklanan Mophie'ye 500 bin dolar yatırım yaptı. Şirket, 2016 yılında 100 milyon dolara satıldı. 2007 yılının Mart ayında yaptığı bu yatırımdan yüzde 800 ila 1000 arasında getiri sağladı

Basketbolun özellikle NBA'in veri üzerine kurulu olduğunu fark edince giyilebilir teknolojilere ilgi duymaya başladı. Bu konuda çalışan girişimleri araştırmaya başladı. Bu alana yatırım yapmak için 2013 yılında Stuart Goldfarb ile yatırım şirketi Melo7 Tech Partners'ı kurdu. Çünkü Anthony, o dönem ne olursa olsun teknolojinin dünyayı değiştireceğini fark ettiğini söylüyor. 

En hareketli yılı 2019

Melo7 Tech Partners ilk yatırımını 2014 yılının Temmuz ayında çocuklara yönelik medya şirketi Hullabalu’ya yaptı. Yapılan yatırımın finansal değeri açıklanmadı. 

Kasım 2018'de Akash Nigam ve Evan Rosenbaum tarafından kurulan 3D Avatar şirketi Genies'in 260 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı. Yatırım turunda David Tisch, Joe Montana, Adam Rothenberg, Sheel Tyle, Keith Nilsson, Mary Meeker, Charles King, Adrian Fenty, Jake Paul, Nick Macknight, Henry McNamara, John McCormick, Bernard Moon, Erik Moore ve Thomas katıldı. Şirket, tüketici uygulaması, kullanıcıların Giphy, iMessage ve Instagram gibi uygulamalarda kullanılmak üzere tamamen kişiselleştirilmiş avatarlar oluşturmasına olanak tanıyor. Şirket, Nisan ayında aldığı 150 milyon dolarlık yatırım turuyla değerlemesini 1 milyar dolara çıkardı. 

Şubat 2019'da bildiği bir sektöre yatırım yaptı. Basketbol konusuna odaklanan Overtime'ın 120 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı. Yatırım turunda Sapphire Ventures, SoftBank Capital, Andreessen Horowitz, Redpoint Ventures, Spark Capital, Reform Ventures, Pelion Venture Partners,  Chaac Ventures, Afore Capital, Pareto Holdings, Kevin Durant , Nnamdi Okike , Bryan Rosenblatt , Zachary Ginsburg,  Pau Gasol, Gregory Waldorf gibi isimler de vardı. Overtime'ın amacı gelecek nesillere basketbolu sevdirmek. 

Bu yatırımdan bir ay sonra başka bir işe daha para yatırdı. Aylık sabit bir ücretle depolama alanı sunan MakeSpace'in 130 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. Mart 2019'da yapılan yatırım turunda ilginç isimler dikkat çekti. ABD'li rapçi Nasir Jones da yatırımcılar arasında yer aldı. Bu girişim kullanıcılarına teknolojik bir yenilik sunmuyor. Sadece depo bulma, kiralama, eşya taşıma gibi hizmetleri teknoloji yardımıyla kolaylaştırıyor.

Sürüdürülebilirliğin peşine düştü

Ağustos 2019'da ünlü tenisçi Serena Williams ile kozmetik alanına girdi. 2017 yılında Greg Laptevsky tarafından kurulan Myro'nun 7 milyon dolarlık tohum yatırım turunda yer aldı. Anthony, yeniden doldurulabilir, vegan deodorant üreten şirkete yatırım yapmasının sebebini şöyle açıkladı: "Sürdürülebilir markalara yatırım yapmayı çok önemsiyorum. Bu nedenle kişisel değerlerime uygun markalarla çalışmak benim için gerçekten önemli."

Kasım 2021'de yine şaşırtıcı bir işe yatırım yaptı. Bu kez organik bahçe ürünleri üreten Back to the Roots'un 27 milyon dolarlık yatırım turundaydı. Nikhil Arora ve Alejandro Velez tarafından 2009 yılında mantar çiftliği olarak kurulan şirket, ABD'nin bu alanda faaliyet gösteren en büyük şirketi olmayı hedefliyor.  

Aralık 2021 çocuklar için bir finansal eğitim platformu olan Goalsetter, 15 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı. Seae Ventures tarafından yönetilen finansman, Fiserv, Mass Mutual, Citizens Financial Group ve Astia Fund tarafından desteklendi. Ayrıca NBA oyuncusu Kevin Durant ile aktör Anthony Anderson ve Lance Gross da turda yer aldı. Gençlere finansal araçlara erken erişim sağlayarak finansal eğitim veren girişim; finans kurumları, fintech’ler ve sigorta şirketleriyle birlikte çalışıyor.

Teknolojiye ilgi duyan ünlüler

Jessica Alba da oyunculuktan yatırımcı ve girişimciliğe geçen isimlerden biri... 41 yaşındaki Jessica Alba, Crunchbase'in verilerine göre şimdiye kadar 6 teknoloji şirketine yatırım yaptığını yazmıştık. 44 milyon dolarlık servete sahip olan Will Smith, şimdiye kadar 19 şirkete yatırım yaptı. Şimdiye kadar 12 işe yatırım yapan ünlü müzisyen Bono, 2004 yılında müzisyen arkadaşı Roger McNamee ile Elevation Partners adlı yatırım fonunu kurmasıyla teknoloji yatırımlarını anlatmıştık. Justin Timberlake şimdiye kadar 15 girişiminin detaylarını yazmıştık. ABD'li ünlü müzisyen Jay-Z'nin yaptığı teknoloji yatırımlarını detaylı şekilde anlatmıştık. Oscar ödüllü oyuncu Leonardo Di Caprio'nun teknoloji yatırımları karnesinde öne çıkan detaylarını belirtmiştik. Silikon Vadisi’nin ‘Hollywood Meleği' olarak tanımlanan Ashton Kutcher'in yatırımlarını incelemiştik. Ayrıca Gwyneth Paltrow'un son iki yıl içinde yaptığı teknoloji yatırımlarıyla ses getiriyor. Ünlü oyuncu kripto para ve fem-tech yatırımlarıyla dikkat çeken yatırımlarına değinmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.