Will Smith'in dikkat çeken teknoloji yatırımları

2020'de 44 milyon dolarlık servete sahip olan Smith, şimdiye kadar 19 şirkete yatırım yaptı. 2018'den itibaren ise yatırımlarına hem bireysel hem de The Dreamers Fund aracılığıyla imza atıyor. 
Will Smith'in dikkat çeken teknoloji yatırımları

Önce müzisyen, sonra oyuncu, daha sonra film yapımcısı... O, adını 90'lı yıllara ismini altın harflerle yazdırdı. 2000'li yılların başında gişe rekorları filmlerde oynadı. Bu isim, her yıl zenginler listesinde yer alan 54 yaşındaki Will Smith'ten başkası değil. Smith, şimdi de yaptığı teknoloji yatırımlarıyla adından söz ettiriyor.

2020 verilerine göre 44 milyon dolarlık servete sahip olan Smith, şimdiye kadar 27 şirkete yatırım yaptı. 2018 yılından itibaren yatırımlarına hem bireysel hem de Japon futbol yıldızı Keisuke Honda ile kurduğu The Dreamers Fund aracılığıyla yatırımlara imza atıyor. Ayrıca 1998 yılında kurduğu film yapım şirketi Overbrook Entertainment ve 2019 yılında faaliyete başlayan Westbrook Inc.'in kurucu ortağı... İki şirket de müzik, eğlence ve medya dünyasına yapılan yatırımlarla ses getiriyor. 

Will Smith Nisan 2022'de kalabalık bir ekiple çizim yapmayı sağlayan kızıl ötesi kalem ve Laster Technologies'in geliştirdiği AR gözlüğünün 33 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. Gravity Sketch, iki boyutlu platformlar üzerinde oluşturulan çizimleri, projeleri, sanal bir ortama üç boyutlu aktarıyor. 

Bir ay sonra Will Smith, The Weeknd, Mario Götze ve Marc Anthony 62.5 milyon dolarlık turda yer alarak metaverse merkezli start up olan Everyrealme yatırım yaptı. Şubat ayında New York merkezli ağız bakımı üzerine odaklanan wellness şirketi  Better&Better'a The Dreamers Fund aracılığıyla 4 milyon dolarlık yatırım turuyla gündeme geldi. Ocak ayında Venüs Williams ile inşaat sektöründe faaliyet gösteren withco'nun 28 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı. 

Temmuz 2021'de kalabalık bir yatırımcı ekiple işletim sistemi Titan'ın 58 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. 2018 yılında Clayton Gardner, Joe Percoco ve Max Bernardy tarafından kurulan girişim, Z ve Y jenerasyonunun yatırımlarını yönetmesine ve yatırım ürünlerini ücretlendirmesine yardımcı oluyor. 

Yatırım riskini dağıtıyor

2021'in Mart ayında NBA Top Shot’ın geliştiricisi Dapper Labs'in 305 milyon dolarlık yatırım turunda ismi duyuldu. Will Smith'in yanında Ashton Kutcher ve Shawn Mendes gibi isimler de şirkete yatırım yapanlar arasında yer aldı.

2019'un Nisan ayında e-spor alanına el attı. Güney Kore'de faaliyetlerinde devam eden Gen.G, Will Smith'in başlarında olduğu kalabalık bir ekiple 46 milyon dolarlık yatırım yaptı. Gen.G, League of Legends'ın Kore Şampiyonluk Ligi'nde mücadale eden ve aynı zamanda Seoul Dynasty takımının da ana şirketi... Kasım 2019'da ise sosyal medya işine odaklanan Socionado'ya 10 bin dolarlık yatırım yaptı.

2018'in Ağustos ayında uzaktan sağlık girişimi BioBeats'e 650 bin dolar yatırım yaptı. 2014 yılında tırnak bakım ürünlerine odaklanan Julep adlı şirkete yatırım yaptı. Ama bu yatırımın finansal değerleri açıklanmadı. Julep'in diğer yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz, Maveron, Troy Carter, Jay-Z ve Jada Pinkett Smith ve Beyoncé bulunuyor. 

2013'te Matt Sandler tarafından kurulan Chromatik'e yatırım yapmasıyla gündeme geldi. Bu yatırımın da finansal değeri açıklanmadı. Will Smith de 2005 yılında kozmetik şirketi Carol’s Daughter’a yaptı. Smith, şirketin 10 milyon dolarlık yatırım turuna katılan diğer ünlü isimler arasındaydı. Şirket, 2014 yılında L'Oréal tarafından satın alındı.

Ayrca Elon Musk'ın Neuralink‘ine ve Ashton Kutcher'in yatırımcıları arasında yer aldığı Community'e de yatırım yaptığı biliniyor. Smith'in yatırımları çok çeşitli bir yelpazeye yayılıyor. Diğer Hollywood ünlülerinden ziyade yatırımlarını farklı kategorilere yönlendirerek kaybetme riskini dağıtıyor.

Bir hafta önce şimdiye kadar 12 işe yatırım yapan ünlü müzisyen Bono, 2004 yılında müzisyen arkadaşı Roger McNamee ile Elevation Partners adlı yatırım fonunu kurmasıyla teknoloji yatırımlarını anlatmıştık. Müzik kariyerindeki başarıları kadar yaptığı teknoloji yatırımlarıyla konuşulan Justin Timberlake şimdiye kadar 15 girişiminin detaylarını yazmıştık. ABD'li ünlü müzisyen Jay-Z'nin yaptığı teknoloji yatırımlarını detaylı şekilde anlatmıştık. Oscar ödüllü oyuncu Leonardo Di Caprio'nun teknoloji yatırımları karnesinde öne çıkan detaylarını belirtmiştik. Silikon Vadisi’nin ‘Hollywood Meleği' olarak tanımlanan Ashton Kutcher'in yatırımlarını incelemiştik. Hilton otel zincirinin varislerinden Paris Hilton'un Kripto, Origin ve Moonpay yatırımları, NFT koleksiyonu ve metaverse alanında yaptığı yatırımların neler olduğunu yazmıştık. Ayrıca Gwyneth Paltrow'un son iki yıl içinde yaptığı teknoloji yatırımlarıyla ses getiriyor. Ünlü oyuncu kripto para ve fem-tech yatırımlarıyla dikkat çeken yatırımlarına değinmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.